Katrina vs. Six Flags New Orleans: Jazzland

Six Flags New Orleans LogoHet is al ruim 11 jaar geleden dat Six Flags New Orleans na de verwoestende orkaan Katrina de deuren moest sluiten: 21 augustus 2005 was het park voor het laatst open. Na bijna 11 jaar lijkt een groep onder de naam ‘Jazzland’ toestemming te krijgen het park weer op te mogen bouwen. Halverwege maart 2017 zal hopelijk bekend worden of hun plannen doorgang gaan vinden. We trapten we af met de geschiedenis en de toekomst van de achtbaan Zydeco Scream, waarna we The Jester, Mega Zeph, Muskat Scrambler, Road Runner Express en Batman: The Ride besproken hebben. Vanaf vandaag gaan we in drie delen de geschiedenis en de toekomst van Jazzland en Six Flags New Orleans bespreken. Bekijk na de klik snel de editie over de eerste jaren van Jazzland.

Jazzland

Het attractiepark werd geopend in 2000 en was eigendom van Alfa Smartparks wat een dochteronderneming van het Spaanse Parques Reunidos was. Grote attracties waren de Mega Zeph, de Zydeco Scream, een boomstammenattractie en de Waterachtbaan Spillway Splashout. Naast de grote attracties had Jazzland ook een breed scala aan standaard attracties die je in veel attractieparken tegenkomt. De themagebieden van Jazzland waren: Cajun Country, Pontchartrain Beach, Mardi Gras, Goodtime Gardens en Kidz Carnival.

Jazzland Map 2002