Heide Park zegt 35 jaar oude Okti voorgoed vaarwel

Logo Heide ParkNa 35 jaar dienst is het welletjes geweest voor de octopusattractie Okti van het Duitse Heide Park. Het bestuur heeft begin 2017 besloten om deze attractie voorgoed uit het park te verwijderen. In het begin ging deze polyp door het leven als Riesenkrake, letterlijk vertaald Reuzeninktvis. In Okti namen passagiers plaats in één van de draaiende gondels. Deze gondels waren bevestigd aan stalen armen die op en neer konden bewegen terwijl de gehele constructie rondom zijn as ronddraaide. De maximale hoogte die een opverende arm bereikte was 3,5 meter. Later werd de octupusattractie, met de komst van de achtbaan Krake in 2011, omgedoopt tot Okti, verwijzend naar één van de toenmalige parkmascottes. Okti draaide zijn laatste rondjes in 2015. Er waren geruchten dat de attractie gerenoveerd zou worden en een nieuw plekje zou krijgen in het park. Zover is het echter nooit gekomen. Het enige dat overblijft van Okti is de grote betonnen fundering.