Katrina vs. Six Flags New Orleans: Muskrat Scrambler

Six Flags New Orleans LogoHet is al ruim 11 jaar geleden dat Six Flags New Orleans na de verwoestende orkaan Katrina de deuren moest sluiten: 21 augustus 2005 was het park voor het laatst open. Na bijna 11 jaar lijkt een groep onder de naam ‘Jazzland’ toestemming te krijgen het park weer op te mogen bouwen. 14 februari zal bekend worden of hun plannen doorgang gaan vinden. Om daar alvast een voorschot op te nemen publiceren we 9 weken lang een nieuwe ‘Uit de oude doos’. Daarin kijken wat er gebeurd is met de achtbanen in het park na Katrina. De laatste drie specials zoomen we dieper op het park in. Bekijk na de klik snel de editie over de achtbaan Muskrat Scrambler!

Muskat Scrambler (2000 – 2005)

De Muskrat Scrambler is een wildemuis-achtbaan van het Italiaanse L&T Systems. De achtbaan is het standaard Wildmouse 30×20 model van dit bedrijf. De baan is zo’n 360 meter lang, een kleine 15 meter hoog en bereikt snelheden van 40 kilometer per uur. De Muskat Scrambler was één van de drie achtbanen die bij de opening in 2000 al present waren in het toenmalige Jazzland en later Six Flags New Orleans. De achtbaan heeft een relatief lage capaciteit van 700 personen per uur. De Muskat Scrambler is qua status in het park vrijwel gelijk aan Zydeco Scream. Voordat Six Flags in 2003 het attractiepark overnam en achtbaan Batman: The Ride in het park plaatste, was de Muskat Scrambler veel populairder en belangrijker in het aanbod van het attractiepark.

Muskat Scrambler (vanaf 2005)

Er zijn nooit plannen geweest om de Muskat Scrambler te verplaatsen naar een ander park. De achtbaan was sowieso al van lage kwaliteit en door de orkaan is de staat van de achtbaan alleen maar slechter geworden. Anno 2017 is de achtbaan niet meer dan een roestend stuk schroot.