Eerste bouwtekeningen waterpark Dolfinarium Harderwijk bekend

Logo DolfinariumHet Dolfinarium in Harderwijk heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een waterpark met een aparte ingang. De 1e bouwtekeningen van het park zijn inmiddels boven water getoverd door Looopings. Er komen meerdere heftige waterglijbanen en wildwaterbanen in het waterpark. Er zijn onder andere 2 trechterglijbanen gespot. Het Dolfinarium wil in de zomer van 2017 de 1e fase al afgerond hebben. Dat bevestigt directeur Bert van de Hoef. In het waterpark wil het Dolfinarium glijbanen en wildwaterbanen openen. Het park wil een concept ongeveer gelijk aan het slidepark van Avonturenpark Hellendoorn neerzetten.

De 1e fase zomer 2017 gereed

Bezoekers moeten wel een apart toegangskaartje voor het waterpark kopen. Komende zomer moet het eerste gedeelte van het waterpark gereed zijn. Die 1e fase bevat een waterspeelplaats voor kinderen met kinderglijbanen. Om de rest van het project te realiseren, moet het bestemmingsplan hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden. Het Dolfinarium heeft sinds begin 2015 een nieuwe eigenaar: het Spaanse Aspro Parks. Volgens Van de Hoef is dat de aanleiding voor de nieuwe uitbreidingen. De vorige eigenaar, de Franse Compagnie des Alpes, wilde vooral dat het Dolfinarium een dierenpark was. De nieuwe eigenaar wil meer focussen op een combinatie van dieren en attracties. Het aantal dolfijnen in het zeedierenpark is daarom het afgelopen jaar teruggedrongen. Van der Hoef verklapte tegenover de Stentor dat de grootste glijbaan minimaal 10 meter hoog wordt. Het waterpark wordt gerealiseerd op Wally’s Weide, het grasveld naast het voormalige Surfcentrum.