Meer over de nieuwe attractie van Bellewaerde: duelling Alpine Coaster

BellewaerdeNajaar 2016 startte het Belgische pretpark Bellewaerde met de bouw van een nieuwe attractie. Voor het eerst wordt er in Europa een Duelling Alpine Coaster gebouwd op een niet-natuurlijke helling. Dat levert meteen 2 primeurs voor het Ieperse themapark. Bezoekers nemen na een wandeling tot 25 meter hoogte plaats in gondels. Vervolgens racen ze tegen elkaar naar beneden, op een soort achtbaanachtige rails. Met de ontwikkeling en bouw van deze attractie is 4 miljoen euro gemoeid. Voordat de bezoekers het duel met elkaar kunnen aangaan, staat hen een adembenemende tocht te wachten.

Specificaties

Via een unieke wandelbrug arriveren bezoekers in een toren van 25 meter hoog. Vanuit deze toren heb je een mooi uitzicht over Bellewaerde. Vanaf de toren gaat de afdaling van start. Bezoekers kunnen alleen of met 2 per wagentje naar beneden racen. Hierbij kunnen de bezoekers met 2 karretjes tegen elkaar racen. Opvallend genoeg heeft de attractie geen remsysteem. Bezoekers kunnen niet zelf remmen tijdens de afdaling. De maximumsnelheid van de attractie bedraagt 42 kilometer per uur. Het parcours zelf wordt tussen de 150 en 200 meter lang. De attractie heeft een maximale capaciteit van 500 wagentjes per uur. Per uur kunnen er dus maximaal 1000 personen naar beneden roetsjen.

Voortgang op de bouwplaats

Met de ontwikkeling en bouw van deze attractie is 4 miljoen euro gemoeid. ‘Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiaal doelpubliek, maar enkel de combinatie met onze gemotiveerde, vriendelijke en servicegerichte medewerkers maakt het mogelijk om de missie van Bellewaerde waar te maken: het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven.‘ aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde. Ondertussen zijn de werkzaamheden op de bouwplaats goed opgeschoten. Er staan al heel wat pilaren en andere onderdelen overeind. Binnenkort start het Duitse Wiegand, gespecialiseerd in het bouwen van rodelbanen, met de bouw van de Alpine Coaster. Als alles volgens plan verloopt, opent attractie in april 2017.

Duelling alpine coaster Bellewaerde