Hansa-Park opent 2 nieuwe attracties in 2017

Logo Hansa Park

Het Duitse attractiepark Hansa-Park. Dat ligt in het noorden van Duitsland, nabij de zee en Sierksdorf. Voegt in 2017 een 22 meter hoge vliegtuigmolen toe aan het attractieaanbod: Kärnapulten. Kärnapulten wordt gebouwd op de locatie van de afgebroken Starflyer, die in 2016 werd gesloopt. Kärnapulten is een zogenoemde sky-fly attractie van Gerstlauer. Het is een buitengewone vliegattractie met een arm die 12 kantelende vliegtuigstoeltjes tot 22 meter door de lucht laat zweven.

Kärnapulten en Der Kleine Zar

Door zelf de vleugels te bedienen kunnen de passagiers bepalen of zij een roll over de kop willen maken en hoe vaak. De attractie zelf is, zoals de naam doet vermoeden, vormgegeven als katapult. Daarnaast is de naam een knipoog naar achtbaan Kärnan. Kärnapulten wordt gebouwd naast deze rollercoaster. Tevens opent er ook een nieuwe kinderachtbaan: Der Kleine Zar. Deze attractie, gebouwd door Preston & Barbieri, had vorig jaar al moeten openen. Vanwege een conflict met keuringsinstantie TUV werd de opening uitgesteld. Der Kleine Zar zal veel thema en een eigen soundtrack krijgen. De soundtrack wordt geproduceerd door IMAscore.

Karnapulte Hansa-Park