Walibi Belgium gestart met afbraak reuzenrad

Walibi BelgiumAl begin 2016 werd bekend dat het reuzenrad in Walibi Belgium zou verdwijnen. Nu is het moment daar. In de winterstop van 2016 op 2017 is de afbraak van de attractie helaas begonnen. Er moet plaats worden gemaakt voor nieuwigheden. Het is nog onduidelijk wat deze nieuwigheden inhouden. Een groot deel van de gondels ligt al op de grond. De afbraak van het reuzenrad gaat ongeveer 3 weken duren. Eind januari 2017 moet het hele rad gedemonteerd zijn.

Walibi Belgium verkoopt La Grande Roue

De attractie is inmiddels opgekocht door een handelaar, die het mogelijk naar het buitenland verscheept en weer opbouwt. Waar La Grande Roue een nieuw leven krijgt, is nog niet bekend. Het 45 meter hoge reuzenrad La Grande Roue, gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma, werd in 1979 aan het attractieaanbod van het park toegevoegd. Sindsdien heeft het trouw zijn rondjes gedraaid. 6 november 2016 was het moment daar: het laatste rondje van La Grande Roue.

Reuzenrad Walibi Belgium