Plopsaland de Panne steekt miljoenen in nieuw hotel + vakantiepark

Plopsaland de PanneDe eerste steen moet nog gelegd worden voor het hotel in Plopsaland De Panne, maar het Vlaamse attractiepark denkt al verder. Naast een hotel komen er ook vakantiehuisjes bij het pretpark. In de loop van 2018 moeten zowel het hotel als de eerste fase van het vakantiepark gereed zijn. Plopsaland de Panne investeert miljoenen in deze nieuwe accommodaties. ‘Als we echt meewillen met de toppers in Europa, zoals de Efteling en Phantasialand, dan moeten de mensen bij ons in de huisjes kunnen blijven slapen.’ aldus directeur Steve van den Kerkhof.

Hotel

Rond Pasen 2018 kunnen gasten van Plopsaland de Panne overnachten in het gloednieuwe hotel. Het grote familiehotel met 127 kamers, komt naast het Vlaamse pretpark te liggen. Plopsaland pakt groots uit. Met de bouw van het hotel is 20 miljoen euro gemoeid. Het hotel wordt gebouwd in de buurt van de hoofdingang van het park, naast het overdekte zwemparadijs Plopsaqua. Er komen ook 3 restaurants, een bar, 5 vergaderzalen en een ondergrondse parkeerplaats voor 150 voertuigen. Op de tekeningen, gemaakt door de huisontwerper van Plopsa Piet De Koninck, is te zien dat de receptie wordt vormgegeven als een theater. Bezoekers komen binnen via de artiesteningang. Ze lopen langs theaterspots en decorstukken uit voorstellingen van Studio 100. De hotelkamers zelf krijgen een musicalthema.

Hotel Plopsaland de Panne

Vakantiepark

Naast een hotel wil het Belgische pretpark ook andere overnachtingsmogelijkheden bieden. Daarom opent er een vakantiepark met een camping. De Plopsa-groep kocht een camping achter het park en een stuk landbouwgrond. Hierop openen in 2018 de eerste accommodaties. Caravans, tenten en mobilhomes kunnen op het campingterrein terecht. Daarnaast liggen er plannen op tafel voor 50 vakantiehuisjes op de lap grond van circa 10 hectare. De camping wordt opgedeeld in dorpjes met een Studio 100 aankleding. Zo kan je een Wickiedorp, K3-dorp Bumbadorp of Plopdorp verwachten. Met de aanleg van het vakantiepark is 50 miljoen euro gemoeid.

Vakantiepark Plopsaland de Panne