Nieuwe boten voor wildwaterbaan Walibi Holland

Walibi HollandWalibi Holland investeert deze winter flink in groot onderhoud. Er komen nieuwe boten bij wildwaterbaan El Rio Grande. Alle vaartuigen worden vervangen. Opmerkelijk aan de oude bootjes is dat er 4 gedeelten van de boot onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Deze gedeelten zitten hoofdzakelijk in het midden aan elkaar vastgemaakt. Deze oude bootjes verhuizen naar het Belgische pretpark Bellewaerde. Waarschijnlijk worden ze daar gebruikt als reservemateriaal of voor onderdelen. Bellewaerde heeft namelijk dezelfde boten in de wildwaterbaan liggen.

Van Vekoma naar Hafema

De wildwaterbaan El Rio Grande werd in 1994 gebouwd in opdracht van het toenmalige Walbi Flevo. De bouwer van de attractie is Vekoma. Tijdens de rit op de wildwaterrivier waant de bezoeker zich in Latijns-Amerikaanse sferen. Omdat Vekoma geen wildwaterbanen meer produceert, wordt een andere leverancier voor de boten ingeschakeld. Dat is Hafema, onder andere bekend van wildwaterbaan Djengu River in Toverland. De nieuwe boten kunnen niet meer onafhankelijk van elkaar bewegen: ze zijn nu 1 geheel. In elke boot passen nu 9 personen. De nieuwe boten rood, groen en geel, met Mexicaanse motiefjes.

Nieuwe boten El Rio Grande Walibi Holland