Review: Weer naar Winter Slagharen

Logo Winter SlagharenWe hebben ons eerste goede voornemen voor 2017 al vervuld. We zijn namelijk weer naar Winter Slagharen geweest. Vorig jaar heeft het team van Rocky de Bever op nieuwjaarsdag Winter Slagharen bezocht. Dit is ons, vanwege het kleine maar toch gezellige aantal bezoekers, zo goed bevallen dat we besloten om dit jaar op nieuwjaarsdag weer naar het park in Overijssel af te reizen. Al was het alleen maar om een glimp op te vangen van de nieuwe achtbaan in aanbouw: Gold Rush 1848. Benieuwd naar onze review en bouwupdate? Lees dan gauw verder en vergeet ook zeker niet om even onze videocompilatie van het park te bekijken!

Algemene indruk

Tijdens de wintermaanden heeft Slagharen een speciaal programma opgesteld voor de gasten. Winter Slagharen is geopend in alle weekenden van november en december 2016 en vervolgens dagelijks in de periode van 23 december 2016 tot en met 8 januari 2017 van 11:00 uur tot 18:00 uur. Tijdens deze weken kan men in het attractiepark genieten van de 4D-film “The Good, The Bad and a Horse”, Aqua Mexicana, de indoor speeltuin Phileas Funhouse en voor de kinderen is er de indoor Indian Pony Ride. In de periode van Winter Slagharen brengt ook de kerstman een bezoek aan het park. Uiteraard kon je met hem en met Randy & Rosie, geheel gehuld in kersttenue, op de foto. Daarnaast is er een meet en greet met Randy en Rosie. Kinderen kunnen meedansen met het entertainmentteam van kerstelfjes. Ook konden bezoekers meerijden met de kerstman op zijn arrenslee. Vanuit de arrenslee kon men de kerstbomen, winterse lichtjes en het kerstvuur goed bewonderen. De dag werd spectaculair afgesloten met de Miracle of Lights parade en slotshow. Helaas hebben wij vanwege de slechte weersvoorspellingen deze show niet mee kunnen maken. In de middag sloeg het weer dermate om dat we besloten om weer huiswaarts te keren.

Bouwplaats Gold Rush 1848

Tijdens een bezoekje aan Winter Slagharen renden we als eerste naar de bouwplaats. Om het terrein stonden hoge hekken waar je doorheen kon kijken. Om met eigen ogen te aanschouwen dat de Thunder Loop/Looping Star toch echt was verdwenen. We konden het niet geloven dat we hier een paar maanden eerder, op dezelfde plaats nog in een achtbaan hadden gezeten. Waar eerst een rollercoaster stond, was nu enkel een kale zandvlakte te zien. Her en der waren funderingen gestort en achterop het terrein lag een grote zandheuvel. Ook lagen er veel kabels en slangen op het terrein. Een pomp was onder luid geborrel bezig om het grondwater weg te pompen. Het terrein lag er op Nieuwjaarsdag verlaten bij: her en der een verlaten graafmachine en dat was het ook wel. Bekijk zelf de foto’s en de video voor een impressie. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de nieuwe achtbaan opent! In het voorjaar van 2017 gaat Gold Rush 1848 open. We moeten dus nog even geduld hebben…

Show: Slagharen on Ice

We hadden Slagharen on Ice in de winter van 2014 op 2015 en 2015 op 2016 al eens gezien. Toen was het dezelfde show. We dachten, gezien de naam, dat we dit jaar ook dezelfde show te zien kregen. We begaven ons om 14.00 uur naar het theater. Toen we een plekje hadden gevonden, merkten we op dat er een bed op het podium stond. Die stond er voorgaande jaren nog niet. Dat kon maar 1 ding betekenen: tijd voor een nieuwe show! En die kwam er ook. “Slagharen on Ice the Night before Christmas” duurde maar liefst 35 minuten en nam ons mee in de wereld van een magische snowglobe. De persoon die aan de bol schudde kwam op plekken over de hele wereld terecht. Van Rio de Janero tot in India en van Afrika naar de Noordpool. Daar ontmoette hij telkens locals die dansten of zelfs vuur spuwden. Ook kwamen er een schattige Indiase olifant, een Afrikaanse aap en een rendier van de Noordpool in de show voor. De show was spectaculairder en professioneler dan voorgaande jaren. We hebben genoten! Bekijk de video: ga er eens lekker voor zitten.


< h2>El Torito

Tijdens ons vorige bezoek aan Winter Slagharen heette El Torito nog de Octopus. De Octupus draaide 43 jaar zijn rondjes in het park, daarom werd de attractie gesloten voor onderhoud. Op vrijdag 8 juli 2016 werd op feestelijke wijze de attractie El Torito geopend. De attractie was prachtig opgeknapt en dat hebben we tijdens Winter Slagharen zelf aanschouwd. Er is maandenlang gewerkt om de voormalige Octopus om te bouwen met een nieuw thema dat in lijn ligt met het Wilde Westen. Tevens is de attractie op het gebied van techniek volledig gereviseerd. Tegelijkertijd is ook de achterwand van de attractie aangepast. Voorheen waren hier vissen te zien. Geïnspireerd op het Bryce Canyon National Park is er nu een bergachtig landschap gecreëerd. Bezoekers konden tijdens een ludieke actie een naam insturen voor één van de 20 stieren. Uit bijna 700 inzendingen zijn de leukste namen uitgekozen. We hebben zelf een ritje gemaakt in de attractie en hij doet het geweldig. Een leuke familieattractie die in ere is hersteld. Chapeau voor Slagharen!

Eindoordeel

Een dagje of een weekendje Slagharen blijft voor ons toch een feest. Niet alleen vanwege de rijke geschiedenis van het attractiepark, maar ook vanwege de continue verbeteringen en veranderingen die er plaatsvinden. Elk jaar wordt het park beter en beter: het imago van ‘ouwe meuk’ is gelukkig aan het afsterven. Met de komst van het waterpark en de nieuwe achtbaan laat Attractie- en Vakantiepark Slagharen zien dat het nog steeds een grote, moderne speler is in attractieparkenland. Het park biedt voor jongere en oudere kinderen met hun familie genoeg vermaak. Het entertainment is van goede kwaliteit, het eten is goed, het park wordt beetje bij beetje schoner en mooier. Ook het vakantiepark is grondig opgeknapt. Kortom: Slagharen bevindt zich volgens ons in een stijgende lijn. Het park en Winter Slagharen krijgen van ons nu een gezamenlijke 7,5. Het park is mooier en mooier maar het evenement hadden wij graag uitgebreider gezien. We denken dat een kerstmarkt toch veel animo zal trekken, zeker in combinatie met schaatsen op een ijsbaan. Maar ondanks dat hebben wij toch een hele leuke dag gehad. Tot volgend jaar en bedankt voor het lezen van onze review!

Foto’s Winter Slagharen 2017