Walibi Holland verhoogt minimumleeftijd voor The Clinic

Halloween Fright NightsHet 1e weekend van de Halloween Fright Nights 2016 in Walibi Holland zitten erop. Dat betekent ook dat het 1e weekend voor het nieuwe Haunted House ‘The Clinic‘ erop zitten. De eerste lading gasten heeft deze ‘horror experience’ mogen meemaken. Na observatie van 2 dagen besloot Walibi Holland om de minimumleeftijd voor The Clinic op 16 jaar te leggen. Eerst gold 16 jaar als adviesleeftijd. Mensen die jonger dan 16 zijn maar al wel een kaartje hebben, kunnen hun geld terugvragen bij de informatiebalie in het park. De informatiebalie is links, na de ingang van het park. Zij krijgen dan € 15,-, de waarde van het toegangsticket, terug.

Wat er gebeurt in The Clinic

In The Clinic gaan gasten op bezoek bij Dr. Adams om een operatie te ondergaan. Je moet je schoenen en sokken uittrekken. Daarna word je op een brancard vastgebonden. Vervolgens beleef je hoe het is om dood te gaan. Zo krijg je bijvoorbeeld een kaartje aan je voet, alsof je een lijk in een mortuarium bent. Op het einde kom je de duivel ook nog tegen. Meer verklappen we niet. Er hangt een disclaimer van enkele zinnen aan vast voordat je het spookhuis in kunt gaan. ”Je bewegingsvrijheid wordt ernstig beperkt. Onderweg kunnen acteurs je aanraken. Wij maken gebruik van stroboscooplicht, theaterrook en harde geluidseffecten. Deze Experience is heftiger en intenser dan de andere Haunted Houses.‘ staat er in de verklaring waarmee bezoekers akkoord moeten gaan voordat ze een ticket á la € 15,- kunnen kopen.

Niet geschikt

Daarnaast is The Clinic volgens Walibi Holland niet geschikt voor personen onder de 16 jaar, hartpatiënten, mensen met epilepsie, mensen met claustrofobie of mensen die niet tegen bloed kunnen. Ook is het verboden om de acteurs of het decor aan te raken tijdens de experience. Het ticket dat je koopt kost € 15,- en je kunt het spookhuis alleen betreden tussen de tijdstippen die op het kaartje staan aangegeven. Je hebt een kwartier om The Clinic binnen te gaan, daarna verloopt je kaartje. ‘Dr. Adams neemt je met de grootste zorg en precisie onder handen. Zoals bij een goede zorginstelling hoort, is Dr. Adams erg strikt in zijn geheimhouding. Je verlaat de kliniek als een heel ander mens! Tenminste, als je de kliniek verlaat…‘ Je mag maximaal 140 kilo wegen, omdat je tijdens de experience op een brancard wordt gedragen.