Heide Park opent 5D Ghostbusters-attractie in 2017

Logo Heide ParkDe Ghostbusters krijgen een eigen attractie. Het Duitse pretpark Heide Park, nabij Soltau, opent in 2016 een interactieve darkride rond de bekende sciencefictioncomedy. De nieuwe attractie opent in de voormalige Hello Spencer hal. In ‘Ghostbusters 5D – Die ultimative Geisterjagd’ moeten passagiers met laserpistolen op jacht naar spoken. De attractie, voorzien van een hoop speciale effecten, gaat ruim 7 miljoen euro kosten.

Eerste darkride van Heide Park

Bezoekers krijgen een 3D-bril op en nemen plaats in een patrouillewagen met 8 zitplaatsen. De attractie wordt toegankelijk vanaf 6 jaar, wat aanduidt dat het park blijft inzetten op het vergroten van het familieaanbod in het park, dit jaar opende het park namelijk nog een volledig nieuwe Hoe Tem Je Een Draak Zone met meerdere attracties. Ghostbusters 5D wordt de eerste darkride van Heide Park. Het pretpark in Noord-Duitsland is eigendom van de Britse parkengroep Merlin Entertainments, dat de rechten voor Ghostbusters-attracties heeft verworven. De eerste Ghostbusters-film kwam uit in 1984. Dit jaar verscheen er een remake in de bioscoop, met een vrouwelijke cast.

Ghostbusters 5D Heide Park