Review: Halloween Fright Nights 2016 in Walibi Holland

Halloween Fright Nights8 oktober 2016 vond de 1e avond van de Halloween Fright Nights 2016 plaats in Walibi Holland. Wij gingen er traditiegetrouw heen. Dit jaar vinden de Halloween Fright Nights voor de 16e keer plaats in Walibi Holland. Er is groots uitgepakt: 7 scare zones, 5 haunted houses en 1 show met niemand minder dan Eddie de Clown. Nieuw dit jaar: scare zones Pirate’s Cove en the Shadows, Haunted House the Clinic en show Trapped.

Haunted Houses en show Trapped

We hebben dit jaar geen Haunted Houses gedaan. Wel hebben we de 1e show van Trapped bekeken. Hierin zou ‘de horror van Eddie de Clown’ zich moeten ontpoppen, aldus de website. We stonden om 19.00 uur al klaar op de 1e rij, om zo de 1e show van de Halloween Fright Nights 2016 te zien. Om 19.30 uur begon de show uiteindelijk. Maar dat liep niet van een leien dakje. De beamer aan de rechterkant van het podium deed het niet. Resultaat: podium kreeg maar voor de helft een lichtshow. Niet veel later waren er pop-ups van Apple te zien. Technici probeerden de show nog te redden. Ze hadden succes: na een paar minuten had ook de rechterkant van het toneel beeld. De show ging intussen gestaag door. Danseressen kwamen uit cocons gekropen en begonnen aan een abstracte dans. Halverwege de show dansten ze verder in ‘spinnewebben’: koorden van elastiek. Eddie de Clown hebben we welgeteld 1 of 2 minuten ten tonele gezien. Hij zei niets en danste ook niet mee.

‘Ik wil mijn geld terug!’

Na circa 15 minuten was de show ten einde. Maar dat had niet iedereen door. Iedereen dacht dat de dans slechts de voorshow was en dat het klapstuk nog moest komen. In spanning wachtte het publiek af. Toen de beveiliging weer wegliep, begon het boe-geroep. Kreten als ‘Ik wil mijn geld terug k*tclown!‘ en ‘Mijn weekend is verpest!‘ tot ‘Wat een waardeloze show, Eddie wat doe je ons aan?‘ schalden uit het publiek. Iedereen droop af. Ondertussen waren de mensen van het licht en geluid druk in overleg. Het publiek droop uiteindelijk af. Toen we op de terugweg naar huis waren, lazen we Tweets op internet. ‘Man man man wat een kansloze show.‘ zegt ene Vinnie. ‘Inmiddels is Walibi op het punt gekomen dat ze beter geen show kunnen hebben dan deze huidige k*tshow van Eddie.‘ zegt Freek. Het Twitteraccount van de Halloween Fright Nights 2016 laat telkens weten ‘dat ze deze feedback meenemen.

Nieuwe scare zone: Pirate’s Cove

Scare zone Pirate’s Cove ligt naast de Crazy River. Deze zone is geheel aangekleed in piratenstijl. Er zijn scheepsmasten met zeilen, een scheepswrak, een doodshoofd en natuurlijk piraten! Kapitein Blackbeard en zijn crew maken in deze zone de boel onveilig. Er lopen circa 15 verschillende piraten rond. Veel piraten leken op de piraten uit de films van Pirates of the Caribbean. Stuk voor stuk mooi en angstaanjagend aangekleed, net als in de film. Zo hebben we Jack Sparrow, miss Swan en Tia Dalma voorbij zien komen. Het decor was ook mooi. Laserstralen stelden de blauwe zee voor. De stralen deinden op en neer alsof het golven waren. Ook was er veel rook. Hierdoor zag je de piraten niet goed op je afkomen, zeker wanneer er een laserstraal in je gezicht scheen. Omdat het zicht hier niet goed was, werd het schrikeffect extra vergroot. We vinden dit een mooie scare zone, Walibi Holland heeft dit goed voor elkaar dit jaar.

Nieuwe scare zone: the Shadows

Scare zone the Shadows ligt op het plein voor het reuzenrad. Ze lopen ook nog om de grote fontein op het plein heen. De zone is gedecoreerd met spinnenwebben. Zo staat middenin de fontein een grote cocon van spinrag. De scare actors in deze zone waren aangekleed als zwarte wezens. Wezens die we niet echt thuis konden brengen. Een paar actors leken erg op spinnen. Andere actors hadden, iets dat leek op, spijkers uit hun lichaam steken. Vele actors kronkelden over de straatstenen. Bezoekers gingen ernaast liggen om selfies met ze te maken. Dat leverde komische beelden op. The Shadows vonden wij een wat mindere scare zone. Misschien kwam het omdat het licht en rustig was toen wij de zone bezochten. Daardoor zag je de actors goed op je af komen. De kostuums leken erg op elkaar, dat vonden we ook jammer. Er waren vaak 2 actors die dezelfde outfit droegen. Maar Walibi Holland probeert in ieder geval iets nieuws om het leuk te houden voor het publiek.

Foto’s