Review: 20 jaar Movie Park Germany

Movie Park GermanyOp donderdag 1 september 2016 is Rocky de Bever voor de 3e keer naar Movie Park Germany geweest. Dit jaar bestaat het park onder de naam ‘Movie World / Park’ 20 jaar. Movie Park Germany opende in 1967 onder de naam Kirchhellener Märchenwald. Van 1977 tot en met  1985 heette het park Traumlandpark en van 1986 tot en met 1991 Neue Traumland. Het park droeg de naam Bavaria Filmpark Bottrop van 1992 tot en met 1993. In 1996 werd het Warner Brothers Movie World en was sinds 1999 onderdeel van Premier Parks, wat later Six Flags werd. In 2004 verkocht Six Flags al haar Europese parken en Warner Brothers Movie World werd opgekocht door Star Parks. Vanaf 2005 gaat het park door het leven als Movie Park Germany. Het Spaanse Parques Reunidos nam Movie Park Germany in 2010 over van Star Parks en is vandaag de dag nog steeds de eigenaar.

Aankomst en algemene indruk

Anders dan vorig jaar waren we op de dag van ons bezoek razendsnel op de parkeerplaats. Om half 10 waren we al op het terrein aanwezig. Het was erg rustig, er stonden wel wat auto’s maar niet veel. Bij de kassa’s was het ook niet druk. De selfservice-automaat om tickets en parkeertickets aan te schaffen lijkt goed en snel te werken. Om 10 uur openden de poorten voor het publiek. Tijd om naar binnen te gaan! Eenmaal in het park valt het op dat Movie Park Germany is opgezet en ingericht in dezelfde stijl als Six Flags Holland. In de themagebieden Hollywood Street Set en Streets of New York staan veel klassieke Amerikaanse auto’s ter decoratie. Ook zijn er Hollywood-achtige straten nagebouwd, erg mooi om te zien en het was er ook erg schoon. Ook de andere themazones waren erg netjes en goed onderhouden. Het sfeervolle Santa Monica Pier en de Adventure Lagoon lagen er prachtig bij. Het topstuk van het park vinden wij nog steeds Nickland: een heel groot themagebied voor kinderen.

Algemeen attractieaanbod

Dit park is een van de beste familieparken die wij tot nu toe bezocht hebben. Het park heeft attracties voor de allerkleinsten maar ook voor thrillseekers. We gaan de attracties kort bij langs. Wil je meer zien van de attracties? Bekijk dan onze parkvideo hierboven. In Nickland staan veel kinder- en familieattracties zoals botsauto’s, een Vekoma Junior Coaster, rondvaart Ice Age Adventure, zeer soepele hangende achtbaan van Jimmy Neutron, zweefmolenSpongebob achtbaanSpongebob Splash Battle, Dora boomstamattractie en een Ninja Turtles rijschool. Ook de rapid river is een aanrader maar deze kan wat ruig zijn voor kleine kinderen. Kortom: in Nickland kun je je prima een halve dag vermaken! In de andere themagebieden staan extremere attracties.

Achtbanen

De 3 kinderachtbanen: Backyardigans, Ghost Chasers en hangende achtbaan Jimmy Neutron waren geweldig. Vooral over Jimmy Neutron waren wij enthousiast. Deze Vekomabaan is uiterst soepel en zit erg comfortabel. Ook hebben we de andere hangende achtbaan MP Express gedaan. Deze was leuk maar in de bochten wel wat ruw zoals we van hangende Vekoma-achtbanen gewend zijn. De houten achtbaan Bandit ziet er mooier uit dan hij rijdt. Deze achtbaan is ontzettend ruw en pijnlijk en zeker niet aan te raden voor mensen met een gevoelige rug! Tot slot was er nog de achtbaan in het donker: Van Helsing’s Factory. Deze achtbaan is de nieuwste achtbaan in het park en stamt uit 2011. De achtbaan is mooi aangekleed, heeft een mooi achtergrondverhaal en is erg spannend. Hij is erg soepel en het is onze favoriete achtbaan. Omdat het niet druk was hebben we deze achtbaan bijna 10x gedaan: de wachtrij bedroeg hooguit 10 minuten.

Thrillrides

Intensere attracties heeft Movie Park Germany ook. Neem de The High Fall. Deze attractie was onze persoonlijke favoriet. Deze vrije val is 61 meter hoog en haalt een maximale snelheid van 90 kilometer per uur. Hetgeen wat deze attractie extra spannend maakt zijn de volgende dingen. Je zit niet in deze attractie, maar je hangt erin! Je benen bungelen vrij en je zit enkel tussen je benen en met een beugel over je schouders vast. Wanneer men op het hoogste punt is, kantelen de stoeltjes naar voren zodat je bijna gedwongen wordt om 60 meter omlaag te kijken. Een echte aanrader voor thrillseekers zoals wij. De attractie is mooi onderhouden en ook leuk om naar te kijken als je op het terras zit. Bijkomend voordeel tijdens warme dagen: de afdaling van de gondel zorgt keer op keer voor een aangenaam en verkoelend briesje.

Rustige attracties

Maar wanneer je een echte thrillseeker bent kun je dit park beter mijden. Het richt zich namelijk meer op gezinnen met jonge kinderen. Het kinderdeel van het park, genaamd Nickland, was dan ook prachtig voor de kleintjes. Er stonden veel attracties, er hing een leuke sfeer, er waren veel vrolijke kleuren gebruikt en alles was mooi afgewerkt. De hangende kinderachtbaan Jimmy Neutron’s Atomic Flyer was samen met Dora’s Big River Adventure de trekpleister van het kindergedeelte. De Avatar Air Glider vonden wij ook een echte aanrader. Voor zowel de jonge als de wat oudere bezoekers is dit een leuke attractie. In deze attractie liggen bezoekers in een rij van vier personen naast elkaar, waardoor het effect van vliegen versterkt wordt. Tijdens de rit heb je ook een prachtig uitzicht over Nickland.

Shows en entertainment

Het park heeft een aantal shows en ook een parade georganiseerd dit seizoen. De parade hebben wij bekeken samen met de Crazy Cops New York stuntshow. Vorig jaar hebben we deze show ook bekeken. Dit jaar waren er wel aanpassingen gedaan: zo deden er een tractor en een quad mee. Maar wat een geweldige show vol met gave stunts en actie. De show was ook erg komisch. Kinderen waren dolenthousiast toen een motor op een wiel de arena in kwam rijden. Ook de stunt met de tractor op 2 wielen is verbluffend. We hebben erg genoten van deze show en we zijn er erg enthousiast over! Bekijk daarom ook zeker onze video. De parade die wij bekeken hebben is Movie Park on Parade. De parade was dit jaar anders dan vorig jaar. De meeste wagens reden nog mee. Maar Ice Age en de Minions waren niet te bekennen. Jammer dat het park vanwege het 20-jarige jubileum niet wat meer uit de kast had getrokken. De parade is immers korter dan vorig jaar.

Eindoordeel en foto’s

Het park ligt er prachtig bij, de sfeer is beter dan 3 jaar geleden, de attracties zijn mooi onderhouden, het personeel is vriendelijk maar het grootste verbeterpunt vonden wij het aanbod in shows en entertainment. En als klap op de vuurpijl opent er in 2017 ook nog een nieuwe achtbaan met Star Trek thema. De shows en het entertainment zijn ook leuk: vooral de stuntshow. We dachten in eerste instantie dat dezelfde stuntshow van vorig jaar te zien was. Maar dat hadden we mis: de show is in een ander jasje gestoken. Daardoor blijft het spannend om naar te kijken. Op het gebied van hygiene scoort het park ook een dikke voldoende. Bij rustige en ook bij drukke dagen zijn de restaurants en toiletten schoon en fris. Dat is ook wat waard. We komen graag nog een keertje terug in dit park! Het park krijgt op Zoover dit jaar een 7,1 maar wat ons betreft verdient het park een dikke 8!