Hoogterestricties voor nieuwe attracties Heide Park afgeschaft

Logo Heide ParkIn een nieuwe toevoeging aan het ontwikkelingsplan voor het Duitse pretpark Heide Park werd de hoogtelimiet voor nieuwe attracties afgeschaft. Dit is bijzonder goed nieuws voor het park en ook voor de fans. In een nieuwe verordening van 2016 in het ontwikkelingsplan van Heide Park werd de hoogtelimiet voor nieuwe attracties afgeschaft. Dat geeft het park veel meer vrijheid bij het bouwen van nieuwe attracties in de toekomst. Sabrina de Carvalho, directeur Heide Park, vertelde dit nieuws in een interview met Böhme-Zeitung. ‘Dankzij deze afschaffing zullen we in de toekomst meer attracties kunnen verwachten die hoger liggen dan de hoogtelimiet van 15 meter.

Slim te werk

Het park wist in het verleden al wel hogere attracties te bouwen door slim te werk te gaan. Nieuwe attracties werden in dieper gelegen gebieden gebouwd. Nu hoeft dit ook niet meer. Dus we kunnen heel wat verwachten in het park. Het park heeft momenteel 3 attracties die ver boven die grens uitstaken. Scream, een Gyrodroptoren, een uitkijktoren en de houten achtbaan Colossos. Om deze attracties te bouwen moest het park in het verleden speciale vergunningen aanvragen, wat een hoop rompslomp met zich meebrengt. Waar men wel rekening moet mee houden is de impact van toekomstige attracties op het landschap, dit wordt gemeten van op 12 referentiepunten in het park.