’s werelds hoogste waterglijbaan kost 10-jarig kind het leven

Schlitterbahn Kansas CityEen ritje op ’s werelds hoogste waterglijbaan Verrückt in het Amerikaanse Schlitterbahn Kansas City heeft op 7 augustus 2016 een 10-jarige jongen het leven gekost. De 10-jarige Caleb Thomas Schwab overleed volgens CNN ter plekke aan zijn verwondingen. Hoe de jongen om het leven kwam is (nog) niet bekend. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het vreselijke ongeval. Zowel de attractie als het park zijn tot nader order gesloten.

Speculaties

Er wordt op internet flink gespeculeerd over de dood van Caleb. Zo zou hij niet goed vast hebben gezeten in de rubberboot. Passagiers glijden met een rubberboot de glijbaan af, daarbij zitten ze vastgesnoerd aan de boot in een soort harnas. Of het gewicht van het aantal personen in de boot was te weinig waardoor deze uit de bocht vloog. Er moeten minimaal 2 personen aan boord zijn en het minimale gewicht van de passagiers bedraagt 180 kilogram tezamen.

Over Verrückt

Bezoekers die het aandurven om Verrückt te trotseren razen met maximaal 4 personen tegelijk in rubberen bootjes 51,38 meter naar beneden. Dat zijn ongeveer 17 verdiepingen. Dit alles gebeurt met een topsnelheid van ongeveer 105 k/m per uur. Verrückt bevat een ontzettend steile helling en een grote bunny hop aan het eind. Mogelijk werd de jongen bij deze laatste heuvel uit de boot geslingerd. De monsterglijbaan is nog niet heel oud. De attractie opende op 9 juli 2014.

One thought on “’s werelds hoogste waterglijbaan kost 10-jarig kind het leven

Comments are closed.