De stieren zijn los in Attractiepark Slagharen

Slagharen

Op vrijdag 8 juli 2016 werd op feestelijke wijze de attractie El Torito, voorheen genaamd Octopus, heropend in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Er is maandenlang gewerkt om de voormalige Octopus om te bouwen met een nieuw thema dat in lijn ligt met het Wilde Westen. Tevens is de attractie op het gebied van techniek volledig gereviseerd. De Octupus draaide 43 jaar zijn rondjes in het park, totdat directeur Wouter Dekkers vorig jaar besloot dat het tijd was om de attractie een opknapbeurt te geven. Zo gezegd zo gedaan.

Transformatie van vis naar stier

De ronddraaiende attractie de Octopus heeft een complete transformatie ondergaan. Na 43 jaar is er afscheid genomen van de vissen en kunnen de bezoekers vanaf 8 juli 2016 in een doldwaze stier stappen. Tegelijkertijd is ook de achterwand van de attractie aangepast. Voorheen waren hier vissen te zien. Geïnspireerd op het Bryce Canyon National Park is er nu een bergachtig landschap gecreëerd. “Met deze transformatie komen we weer een stap dichterbij het creëren van het Wilde Westen-gevoel.” aldus algemeen directeur Dekkers.

Bedenk een naam voor de stier

Bezoekers konden tijdens een ludieke actie een naam insturen voor één van de 20 stieren. Uit bijna 700 inzendingen zijn de leukste namen uitgekozen, waaronder Buck, Doozer en Brutus. De bedenkers van de namen waren uitgenodigd voor de opening en hebben als eerste een ritje kunnen maken in El Torito.