Movie Park Germany krijgt Star Trek achtbaan in 2017

Movie Park Germany Dat Movie Park Germany in 2017 een nieuwe achtbaan opent was al een tijdje bekend. Maar vandaag, op 6 juli 2016, werd bekend wat voor thema de lanceerachtbaan krijgt. De nieuwe attractie krijgt de naam: “Star Trek: Operation Enterprise“. De Star Trek-achtbaan wordt de hoogste achtbaan in het park en overtreft daarmee de 33 meter hoge hangende achtbaan MP-Xpress, welke in 2001 gebouwd werd door de Nederlandse firma Vekoma. Alleen de attractie The High Fall is hoger.

Bijzonder element

De nieuwe Star Trek achtbaan wordt een stalen launch coaster: een achtbaan waarbij bezoekers, vaak door elektromagneten, worden afgeschoten. Het volledige baanverloop blijft voorlopig nog geheim. Movie Park wil al wel vast kwijt dat er een bijzonder element in de baan verwerkt zit. Dit element zou uniek zijn in Europa en zal volgens het bestuur van Movie Park menig bezoeker versteld doen staan. Dan verwacht je toch wel wat bijzonders. Het park besloot, na het afnemen van vele enquêtes, om aan de vraag van de bezoekers te voldoen. Zij kijken namelijk erg uit naar een thrillride.

Trots

Stark Trek bestaat al bijna 50 jaar en kent wereldwijd vele fans die Captain Kirk, Mister Spock of Captain Picard als het ware aanbidden. Operation Enterprise wordt de enige Star Trek achtbaan ter wereld en dat is best bijzonder. Om te nieuwe achtbaan te realiseren werkt Movie Park Germany samen met de Amerikaanse licentieverstrekker CBS. Directeur Thorsten Backhous vertelt aan de pers: ‘We verheugen ons enorm en zijn er trots op dat we met de Amerikaanse licentiegever CBS Consumer Products Inc. mogen samenwerken. Zo leggen we als Duitslands grootste film- en attractiepark opnieuw de lat hoger.

Mack Rides

Backhous vervolgt: ‘We hebben voor dit belangrijke project de firma Mack Rides weten te strikken. De grootste Duitse bouwer van achtbanen en pretparkattracties. Ook al is dit bedrijf wereldwijd actief, de bouw van een achtbaan in een Duits attractiepark is toch zeker iets bijzonders.‘ Christian Freiherr von Elverfeldt, bedrijfsleider bij Mack Rides, vertelt: ‘Bij een gemiddeld exportquotum van meer dan 90 procent doet het ons een groot plezier om zo’n toffe attractie in Movie Park Germany, in ons eigen land, te bouwen.’

Verjaardagscadeau

Het gemeentebestuur van Bottrop, de gemeente waar Movie Park Germany onder valt, koos wel een bijzonder moment uit om groen licht voor de nieuwe achtbaan te geven. Het park bestaat namelijk 20 jaar én de nieuwe bioscoopfilm van Star Trek komt deze maand uit. Een mooi verjaardagscadeau voor Star Trek en het pretpark dus! De Star Trek coaster komt vlakbij de ingang van het park te liggen. Hiervoor moest wel een filmmuseum tegen de vlakte. Movie Park beoordeelde het filmmuseum niet meer als rendabel en ging over tot sloop.