Europa’s 1e houten inversieachtbaan geopend

KolmårdenEuropa is weer een bijzondere achtbaan rijker. Op 28 juni 2016 opende in het Zweedse attractiepark Kolmården de 1e houten achtbaan van Europa mét inversies! Het is een prachtige en spectaculaire houten achtbaan met 3 inversies. Het project wordt gepromoot als de beste houten achtbaan ter wereld.

Productiefout in de treinen

De bouw van de achtbaan startte ongeveer een jaar geleden, begin zomer 2015. De bouw verliep niet altijd voorspoedig: regelmatig gooide slecht weer roet in het eten. Ook met de bouwvergunning bleek het een en ander mis te zijn. Natuurliefhebbers maakten protest uit angst dat Wildfire de natuur teveel zou verstoren. Kolmården zette alles op alles om de geplande openingsdatum van 18 juni 2016 te behalen. Helaas lukte het niet om Wildfire op 18 juni te openen. Er werd namelijk een productiefout in de treinen ontdekt. Hierdoor verbood de fabrikant van de achtbaan om de achtbaan open te stellen voor publiek. Met haastige spoed werd gewerkt aan nieuwe onderdelen voor de treinen. 10 dagen later, op 28 juni 2016 kon Wildfire eindelijk open voor publiek.

Specificaties

Wildfire is een houten achtbaan met stalen track, gebouwd door de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction. Rocky Mountain Construction bouwde voor vele Six Flags parken op het Amerikaanse continent al achtbanen. Nu was Europa dus aan de beurt en ze hebben prachtwerk afgeleverd op een zeer heuvelachtig en rotsig terrein. Wildfire is 1,3 kilometer lang, gaat 113 kilometer per uur, is 57 meter hoog en heeft 3 inversies. Wildfire is de op 1 na hoogste houten achtbaan ter wereld en de op 3 na snelste houten achtbaan van de wereld. De eerste val is 83 graden stijl, dat is de steilste eerste val van alle houten achtbanen ter wereld. Per uur kunnen 960 personen een ritje maken. Een ritje duurt 2 minuten.

One thought on “Europa’s 1e houten inversieachtbaan geopend

Comments are closed.