2 slachtoffers in kritieke toestand na achtbaancrash M&D’s Scotland’s Theme Park

M&Ds Scotland's Theme Park LogoIn het Schotse attractiepark M&D’s is gisteren 26 juni 2016 omstreeks 15:30 een achtbaanongeluk gebeurd. Het ongeluk vond plaats bij de achtbaan Tsunami, een in 2004 geopende roller coaster van de Italiaanse firma Pinfari. Daar ontspoorde een trein die vervolgens bovenop een andere attractie terechtkwam. Voor zover bekend zijn er 9 mensen gewond geraakt, waaronder ook kinderen. Van alle gewonden zijn er momenteel nog 2 in kritieke toestand volgens de BBC.

Slachtoffers

2 jongens verkeren nog in kritieke toestand. Een 12-jarige jongen kampt met ernstige verwondingen aan zijn borst, buik en benen. Een 11-jarige jongen liep ernstige verwondingen aan zijn arm en hand op. Hij heeft verschillende operaties ondergaan om te voorkomen dat zijn hand en arm geamputeerd werden. 4 andere jongens, een 14-jarig meisje en ene 19-jaar oude man verkeren in stabiele toestand in het ziekenhuis volgens de Britse politie. Een vrouw van 19 jaar is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De Britse politie roept getuigen op om hun verhaal te doen bij de politie. Foto’s van de plaats van het ongeval zijn ook zeer welkom. Hiermee hopen ze het onderzoek naar het ongeval, dat momenteel loopt in samenwerking met de Britse arbeidsinspectie, te bespoedigen.

Aangeslagen

De directeur van het pretpark, Douglas Taylor, laat aan de pers weten zeer aangeslagen te zijn. ‘Ik en mijn broer Matthew werken al 50 jaar samen en dit is het eerste grote ongeluk dat we meemaken. Alle attracties in het park worden jaarlijks geïnspecteerd en gekeurd. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie en iedereen die verder nog bij dit ongeval betrokken was. We hopen dat iedereen spoedig maar vooral volledig herstelt. Momenteel onderzoeken we de oorzaak van het ongeval. We willen daarom liever niet speculeren over de oorzaak van de ontsporing van de trein.’ Inmiddels is ook alle informatie over de attractie van de website van het attractiepark gehaald.