1e testrit Heidi The Ride in Plopsaland De Panne is een feit

Heidi The RideHet Belgische pretpark Plopsaland De Panne is al maandenlang bezig aan de bouw van een nieuwe houten achtbaan: Heidi The Ride. Op 24 maart 2015 werd de bouwaanvraag voor de nieuwe achtbaan ingediend bij de gemeente De Panne. In september 2015 gingen de bouwwerkzaamheden van start en in week 18 van 2016 arriveerden de eerste treintjes voor op de baan. De treintjes werden kort daarna op de baan geplaatst. Nu is het moment dan eindelijk daar: op 19 mei 2016 werd de eerste testrit gemaakt!

De eerste testrit

Op 19 mei 2016 maakte de eerste lege trein een testrit op de gloednieuwe track van Heidi The Ride in Plopsaland de Panne. Naar verwachting bereikt de achtbaan een topsnelheid van 71 km per uur en de baan zelf is 618 meter lang. De capaciteit per uur is geschat op 635 personen, er staan 2 treintjes op de baan en ik elk treintje kunnen 12 personen plaatsnemen. De treintjes zijn gedecoreerd met houtmotief en bergbloemen. Voor de bouw van Heidi the Ride was meer dan 85 km aan hout nodig. De gezamenlijke kosten van de achtbaan liggen op zo’n 5 a 6 miljoen euro. Het thema van de achtbaan is een Zwitsers bergdorpje. Dit thema verwijst naar de Studio 100-animatieserie Heidi. Het park focust op deze serie om meer Franse bezoekers te lokken. Heidi is namelijk erg populair bij de Fransen.

Heidiland

Naast de achtbaan wordt er ook een nieuw themagebied geopend: Heidiland. Dit themagebied rondom de achtbaan moet volledig openen in 2017. Uiteraard krijgt Heidiland een Zwitsers thema. Op het plein voor de achtbaan komen een sanitair blok, een winkel en een restaurant waar grote glazen bier en worsten verkocht worden. Net voor de wachtrij van Heidi The Ride komt een traditionele meiboom te staan. In één van de gebouwtjes op het plein wordt een torenklok van 16 meter hoog gebouwd. Hier zullen hoofdpersonen uit de serie,Heidi en Peter, ieder uur zullen verschijnen. In de paasvakantie van 2017 opent er ook nog een kleine draaimolen die aansluit op het Heidi-thema. De totale kosten voor Heidiland worden geschat op 2 miljoen euro.

Heidi The Ride