Binnenkort 1e testritten Heidi The Ride Plopsaland de Panne

Heidi The RideHet Belgische pretpark Plopsaland De Panne is al maandenlang bezig aan de bouw van een nieuwe houten achtbaan: Heidi The Ride. De achtbaan wordt gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International. Zij bouwden onder andere Joris en de Draak in de Efteling en Troy in Toverland. Op 24 maart 2015 werd de bouwaanvraag voor de nieuwe achtbaan ingediend bij de gemeente De Panne. In september 2015 gingen de bouwwerkzaamheden van start. De bouw verloopt volgens schema: de baan is nu compleet in en in week 18 van 2016 arriveerden de eerste treintjes voor op de baan. De treintjes werden kort daarna op de baan geplaatst.

85 km hout

Om Heidi The Ride in de zomer van 2016 te kunnen openen wordt er binnenkort gestart met het testen van Heidi The Ride. Naar verwachting bereikt de achtbaan een topsnelheid van 71 km per uur en de baan zelf is 618 meter lang. De capaciteit per uur is geschat op 635 personen, er staan 2 treintjes op de baan en ik elk treintje kunnen 12 personen plaatsnemen. De treintjes zijn gedecoreerd met houtmotief en bergbloemen. Voor de bouw van Heidi the Ride was meer dan 85 km aan hout nodig. De gezamenlijke kosten van de achtbaan liggen op zo’n 5 a 6 miljoen euro. Het thema van de achtbaan is een Zwitsers bergdorpje. Dit thema verwijst naar de Studio 100-animatieserie Heidi. Het park focust op deze serie om meer Franse bezoekers te lokken. Heidi is namelijk erg populair bij de Fransen.

Heidiland

Naast de achtbaan wordt er ook een nieuw themagebied geopend: Heidiland. Dit themagebied rondom de achtbaan moet volledig openen in 2017. Uiteraard krijgt Heidiland een Zwitsers thema. Op het plein voor de achtbaan komen een sanitair blok, een winkel en een restaurant waar grote glazen bier en worsten verkocht worden. Net voor de wachtrij van Heidi The Ride komt een traditionele meiboom te staan. In één van de gebouwtjes op het plein wordt een torenklok van 16 meter hoog gebouwd. Hier zullen hoofdpersonen uit de serie,Heidi en Peter, ieder uur zullen verschijnen. In de paasvakantie van 2017 opent er ook nog een kleine draaimolen die aansluit op het Heidi-thema. De totale kosten voor Heidiland worden geschat op 2 miljoen euro.

Heidi The Ride