Heide Park opent nieuw themagebied op 14 mei 2016

Heide ParkHet Duitse attractiepark Heide Park nabij Soltau presenteert op 14 mei 2016 een nieuw themagebied, inclusief 4 nieuwe attracties. Alles geheel in de stijl van de Dreamworksfilm ”Hoe tem je een draak? – Het eiland’ oftewel in het Duits: ‘Drachenzähmen – Die Insel‘. In het themagebied staan hoofdpersonages Hiccup en Thootless uit de film centraal. Alles is uit de kast getrokken om de bezoekers als het ware mee te sleuren in de wereld van hoe tem je een draak. 

4 nieuwe attracties

Het themagebied Drachenzähmen – Die Insel opent tegelijk met 4 nieuwe attracties die geschikt zijn voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar oud. Het nieuwe themagebied ligt op de plek waar vroeger de oude boottochtjes Kanalfarth en Märchenfarth lagen. Deze laatste attractie is inmiddels afgebroken en ondergebracht in een ander attractiepark namelijk Schwaben Park. De Kanalfarth is gespaard en draagt de nieuwe naam The Dragon Cave. De bootjes zijn omgedoopt tot Vikingboten en nemen de bezoekers mee op een spannende tocht in de wereld van draken. Attractie Grobians Cloud Springer, de vroegere draaimolen met vliegtuigen Baron, werd helemaal opnieuw opgebouwd. In plaats van vliegtuigen zit je nu op de rug van een draak. Waterflyer RuffNut & Tuffnut is een interactieve draaimolen. Wie kan zijn draak in bedwang houden, en wie krijgt er een nat pak. Hicks Himmelsstürmer is dan een draaimolen waarbij je op je buik ligt zoals je op de foto ziet.

Heide Park hoe tem je een draak 1

Themadag op 22 mei 2016

Om de opening van Drachenzähmen – Die Insel extra in het zonnetje te zetten, organiseert Heide Park op 22 mei een speciale themadag voor alle drakenfans en hun families. Tijdens die dag is het gehele park geopend. Daarnaast zijn er extra ‘drakenactiviteiten’ zoals het drakenrijden. Je zit niet op een rodeostier maar op een ‘echte’ draak. Ook kun je deelnemen aan allerlei spelletjes zoals het Rad van Fortuin. Tot slot komt de Duitse band Feuerherz nog optreden in het park.

Het Abenteuerhotel

Naast de 4 nieuwe attracties opent Heide Park in het Abenteuerhotel ook nieuwe hotelkamers en 2 suites, geheel in de stijl van hoe tem je een draak. Nog meer nieuw in het hotel: sinds het voorjaar van 2016 is er een nieuw café: Café Explorus. De naam van het café werd gekozen middels een actie op Facebook. Meer dan 650 mensen hebben uiteindelijk de naam Café Explorus uitgekozen. Het Abenteuerhotel beschikt sinds 2015 ook over een indoorzwembad met sauna, genaamd Sultans Spaßbad. Heide Park laat zich dit jaar van een andere kant zien en opende op 9 mei 2016 een speciaal therapiezwembad waar kinderen met een beperking samen met hun ouders terecht kunnen, bijvoorbeeld om te leren duiken. Het bad heeft een constante temperatuur van 32 graden en moet op jaarbasis plaats bieden aan 50 tot 60 personen.

One thought on “Heide Park opent nieuw themagebied op 14 mei 2016

Comments are closed.