The Joker ondergaat eerste testrit

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_Het park Six Flags Great Adventure, gelegen in de staat New Jersey, krijgt een achtbaan die het park Six Flags Fiesta Texas vorig jaar al kreeg. In het voorjaar van 2016 opent er in Six Flags Great Adventure namelijk een free fly 4D-coaster. Het testen van deze achtbaan is op 27 april 2016 begonnen. Eerst had met de naam Total Mayhem bedacht. Maar er is op 27 januari 2016 toch gekozen voor een andere naam: The Joker. 

Eertse onride The Joker

Het onride filmpje hierboven laat de eerste testrit zien. Een ritje in The Joker duurt, gezien het filmpje, ongeveer een minuut en vijftien seconden. Het filmpje is niet voorzien van een muziekje, wat op zich voor een onride van een achtbaan best vreemd is. Hierdoor hoor je wel alle andere geluiden die je normaal gesproken niet snel zo horen. Zo piept en knarst de ketting van de lifthill nog van nieuwigheid. Je hoort ook geklots van water: dit geluid is afkomstig van de testdummy’s die gebruikt zijn voor de testrit. Om menselijke passagiers zo goed mogelijk na te bootsen tijdens de test, worden de testpoppen op gewicht gebracht door ze te vullen met water.

Thrill

De achtbaan heeft een behoorlijke thrillfactor. Eerst worden passagiers 40 meter verticaal omhoog getakeld, vervolgens glijdt het karretje over een bobbelige rails waardoor het karretje gaat spinnen. Passagiers gaan hierdoor maar liefst minimaal zes keer over de kop. Nog een leuk detail: de gondels zijn zo ontworpen dat de passagiers geen zich hebben op de track, hierdoor wordt het oriëntatievermogen op de proef gesteld. De achtbaan is dus niet geschikt voor mensen met een zwakke maag!

Six Flags Great Adventure The Joker