Opening VR-coaster Mount Mara in Bobbejaanland

BobbejaanlandOp 30 april 2016 stond Bobbejaanland in het teken van de officiële opening van de attractie Mount Mara, een virtual reality coaster. Deze rollercoaster neemt de bezoeker mee in de rol van geoloog tijdens een bloedstollend avontuur naar het Zuid-Oost Azische Khyonesië. Boze geesten hebben er voor een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara gezorgd. Deze attractie, goed voor een investering van bijna een miljoen euro kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking met Samsung.

Ronald Kleve

Het gebruik van virtual reality maakt deze attractie niet alleen spectaculair maar ook vernieuwend’ zegt Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland. ‘De bestaande achtbaan Revolution werd in samenwerking met Samsung opgefrist naar een Virtual Reality achtbaan: Mount Mara. Door het gebruik van de allernieuwste technieken komen de gevaren echt tot leven en stijgt de spanning tot een hoogtepunt. Een verrassende beleving in een van de populairste attracties van ons park.

De perfecte aanvulling

Virtual Reality wordt steeds populairder. We zijn dan ook enorm trots dat we in samenwerking met Samsung deze hoogtechnologische beleving aan onze bezoekers kunnen aanbieden’ vertelt Kleve. ‘Met Mount Mara kiezen we opnieuw voor ontdekking, verrassing en avontuur. De ride is een perfecte aanvulling op de attractie die we vorig jaar nieuw openden: Forbidden Caves. We kiezen hiermee dus voor de uitbreiding van de themazone ‘Adventure Valley. Ook King Kong en Banana battle horen thuis in dit deel van het park.‘ aldus Kleve.

Nightmare Motel

Naast Mount Mara verwelkomt Bobbejaanland nog een nieuwe attractie: het Nightmare Motel. Nightmare Motel is een combinatie van het traditionele Halloween horrorlabyrinth en de trendy escaperooms. Als nietsvermoedende toerist kom je terecht in het Nightmare Motel. Na het inchecken ontdek je dat je allesbehalve een rustige nacht tegemoet gaat. Je krijgt een sleutelbos mee maar je raakt opgesloten: alle deuren blijken gesloten te zijn. Past deze sleutel? Misschien eens een andere proberen! Ben jij stressbestendig genoeg om binnen de acht minuten aan de oude hotelbewoners te ontsnappen?

Vijf euro

Het Nightmare Motel is gebouwd door Cintia Del Mastro van Del Dracco Entertainment. Zij werkten in het verleden ook al mee aan alle Haunted Houses die Bobbejaanland rijk is. Deze Haunted Houses dragen ongetwijfeld bij aan het succes van Halloween in Bobbejaanland. Dit seizoen vindt Halloween plaats in Bobbejaanland van 22 oktober tot en met 6 november. Het Nightmare Motel zelf is al vanaf 2 april geopend. Je kan de attractie met maximum vier andere hotelgasten betreden, want je redt het niet alleen. Een poging om het Nightmare Motel op tijd te verlaten kost €5,- per persoon.