Walibi Holland voegt Fast Lane aan Lost Gravity toe

Lost GravityOver enkele uren opent in Walibi Holland de nieuwe achtbaan Lost Gravity. Na 14 jaren wachten krijgt het park eindelijk een nieuwe achtbaan erbij. Nu zal Lost Gravity ongekend populair worden en dat gaat resulteren in een lange wachtrij. Maar niet getreurd, wie de portemonnee goed gevuld heeft en wie geen zin heeft om te wachten kan gebruikmaken van Fast Lane. Walibi Holland heeft Lost Gravity namelijk uitgerust met deze betaalde service. Let op: op 24 maart werkt deze service niet!

Hoe werkt Fast Lane?

Fast Lane is een in 2012 gelanceerd reserveringssysteem dat een plaats in een attractie voor je vrijhoudt zodat je niet in de wachtrij hoeft te staan, maar je kunt virtueel te wachten. Daarmee heeft de bezoeker meer tijd voor andere dingen in het park. De service werkt via een website, waardoor je geen applicaties hoeft te downloaden. Je kunt één van de acht deelnemende attracties reserveren, waarna een klokje begint met aftellen. Hoe lang je moet wachten hangt af van de wachtrij en van welke soort Fast Lane je gekocht hebt. Als je bijna aan de beurt bent, krijg je een seintje op je mobiel en kun je naar de attractie lopen om zo in te stappen via de Fast Lane-ingang. Bij de speciale ingang controleert een medewerker of je recht hebt tot toegang van de attractie door de QR-code op je smartphone te scannen. Het reserveringssysteem werkt op de gratis Wi-Fi in het park.

Wat kost Fast Lane?

Je hebt keuze uit drie soorten Fast Lane; Bronze, Silver of Gold. Bij Bronze is de wachttijd gelijk aan de tijd in de actuele wachtrij. Je reservering wordt gemaakt met dezelfde wachttijd, maar met 1 verschil: je hoeft niet in de rij te staan om te wachten. Bij Silver wordt de wachttijd met met 50% verminderd. Fast Lane Gold verkort de wachttijd met maar liefst 90% ten opzichte van de actuele wachttijd. De prijzen zijn als volgt. Bronze kost 20 euro per persoon, Silver kost 30 euro per persoon en Gold kost 50 euro per persoon. Tot slot heb je nog de mogelijkheid om een Single Shot aan te schaffen. Met een Single Shot heb je direct toegang tot een ride naar keuze. Single Shots zijn beschikbaar voor Goliath, Xpress: Platform 13, Condor, Robin Hood & Speed of Sound. Een Single Shot is niet online verkrijgbaar en is ook niet beschikbaar tijdens Halloween Fright Nights.