De opening van Lost Gravity in Walibi Holland

Lost GravityOp 24 maart 2016 was het zo ver: de opening van de nieuwe achtbaan Lost Gravity in Walibi Holland vond plaats! We hebben er 14 jaar op moeten wachten maar eindelijk is het park een nieuwe achtbaan rijker. De komst van Lost Gravity werd groots gevierd in het park. Rocky de Bever was er natuurlijk ook bij. Benieuwd? Lees dan hier onze review!

Onze eerste onride van Lost Gravity

We houden jullie natuurlijk niet langer in spanning. Hier is onze eerste onride van Lost Gravity! Het baanverloop is fijn: de treintjes rijden erg soepel over de baan, vooral dat de zijkanten van de treintjes floorless zijn is leuk, er zitten leuke G-krachten en unieke elementen in de baan, de wachtij is mooi aangekleed en er worden ook nog leuke actiefoto’s gemaakt die je bij de uitgang kan kopen. Het element na de eerste drop en net na de remsectie vonden wij het leukst: hier voel je de zwaartekracht erg goed. Doordat de treintjes enkel heupbeugels bevatten voel je de G-krachten nog eens extra goed. Kortom: wij zijn razend enthousiast over de nieuwe aanwinst van Walibi Holland!

Voorafgaand aan de opening

Lost Gravity zou openen omstreeks 13:30 uur. Wij waren benieuwd. Omstreeks 12:30 uur kwamen we aan bij de oude campingplaats op het vakantiepark, daar mochten we parkeren. We liepen door naar de achterkant van het park, waar tijdens de laatste Halloween Fright Nights het plein bij de Campsite of Carnage scarezone was. Op dit plein was een scene neergezet waardoor het leek alsof er in het gebied geen zwaartekracht heerste. Er liepen acteurs rond die en spooky indruk maakten op ons: iemand knuffelde een plant en weer iemand anders tikte bij bezoekers de flesjes met drinken uit de handen. Toen we doorliepen naar de volgende zone, de daadwerkelijke plek waar Lost Gravity staat, zagen we acteurs die rondom de achtbaan dansten op muziek. Bekijk de foto’s hiervan in onze fotogallerij, onderaan dit artikel.

Openingsceremonie van Lost Gravity

Om iets over 13:30 uur was het zo ver. De muziek viel nagenoeg stil en directeur Mascha van Till verscheen bovenop een grote zeecontainer voor het publiek. Ze had een glas champagne in de hand waarmee ze wilde toasten op de nieuwe achtbaan. Maar eerst ‘zweefde’ ze naar de andere kant van het terrein om vervolgens op een helikopter te landen. Hier hield ze haar toespraak en hief ze trots het glas op Lost Gravity en alle mensen die deze achtbaan mogelijk hebben gemaakt. Vervolgens wees ze naar het station en ze kondigde het optreden van Mr. Polska aan. Er volgde geklap en gejuich toen Mr. Polska op het dak van het station verscheen. Vervolgens barstte er een spetterend optreden los.

Interview met Mascha van Till

Mascha van Till, directeur van Walibi Holland, is erg trots op deze nieuwe aanwinst voor het park. Na afloop van de openingsceremonie hebben we haar geïnterviewd.

Interview met Mr. Polska

Mr. Polska een, van oorsprong Poolse, artiest produceerde in samenwerking met Walibi Holland een soundtrack voor de nieuwe ride. De soundtrack heet, hoe toepasselijk, Lost Gravity. Mr. Polska trad op tijdens de opening van de nieuwe achtbaan. Na afloop van zijn optreden hebben we hem geïnterviewd.

Onze foto’s

Voor ons was dit een zeer geslaagde dag en je zult ons komende tijd vast nog vaak in Lost Gravity zien. Geniet hieronder in ieder geval na van de openingsdag met ons fotoverslag. Bedankt voor het lezen!