80 avontuurlijke jaren in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn 80 jaar

8 decennia geleden bouwde Van den Berg senior zijn theehuis met terras, ‘Ons Ideaal’, op de Hellendoornse berg. Om meer bezoekers te trekken, voegde hij er wat speeltoestellen aan toe. 2 jaar later veranderde hij de naam in ‘Ontspanningsoord De Elf Provinciën’. In de loop der jaren werden meerdere speeltoestellen toegevoegd en breidde het theehuis uit naar een restaurant. In 1947 begon de aanleg van het Doolhof, wat uiteindelijk 3 jaar in beslag zou nemen en daarna werd het restaurant met zalen uitgebreid. In 1956 startte het park met de aanleg van een Sprookjestuin. Pas in de jaren ’70 werden de eerste grote attracties toegevoegd, zoals de Monorail, Casa Magnetica, Zeeleeuwenshow, Westernhal en Jungle Vaart. In 1978 trad de tweede generatie Van den Berg toe tot de directie. Ook de naam veranderde, kort daarop, in Avonturenpark Hellendoorn.

 

Feest voor 3 generaties

“Deze rijke en avontuurlijke historie gaan we dit jaar vieren” zegt Directeur Marketing, Sales en Operations René Peul. “Een feest voor 3 generaties! Overal in het park zullen we hoogtepunten van deze historie tonen. Het wordt een feest van herkenning, zeker voor de wat oudere generatie.” Het Avonturenpark hoopt dan ook dat tijdens het 80-jarig jubileumseizoen opa’s en oma’s de weg naar het park weten te vinden en samen met hun kleinkinderen een onbezorgde dag vol avontuur beleven. Niet voor niets biedt het park bij de aanschaf van een familie seizoenpas dit jaar de mogelijkheid om gratis opa en oma mee te nemen. Een uniek concept dat volgens Peul een schot in de roos is. “Wat is er leuker voor grootouders dan op pad te gaan met hun kleinkinderen? En dan ook nog eens naar een plek waar zij zelf mooie herinneringen hebben”.

Nieuwe shows

Peul vervolgt: “Naast de historische terugblikken zijn er meerdere hoogtepunten komend seizoen. Onze shows zijn bijvoorbeeld vernieuwd en zullen weer gaan zorgen voor een mooie afwisseling tussen alle attracties door. Dit jaar keert de High Dive Stuntshow terug en dit belooft een waar spektakel te worden”. In het creëren van mooie shows zijn ze best goed in Hellendoorn, vinden ze zelf. “De zeeleeuwenshow, De Magical Monkey Show, riddershow Excalibur en natuurlijk de immens populaire Kareltje & Jasmijn show. Kareltje, die grappige kok, is al sinds 2003 in ons park te bewonderen.” zegt Peul. Het is en blijft bijzonder hoe een dorpje als Hellendoorn jaarlijks weer honderdduizenden gasten uit het gehele land weet te trekken naar het Avonturenpark. Volgens Peul is het succes makkelijk te verklaren.

Onderscheidend

“Ondanks dat de concurrentie de afgelopen jaren flink is gegroeid weten we ons nog steeds goed te onderscheiden. We zijn een compact en groen park met ervaren medewerkers en een kindvriendelijke aanpak. Een avontuurlijke dag voor de kinderen, maar bovenal een onbezorgde dag uit voor ouders met voldoende overzicht, geen lange wachtrijen en voldoende aanbod. Wij vinden dat een dagje uit veilig en vertrouwd moet zijn. Ouders zeggen vaak tegen ons dat ze weten dat ze hun kinderen hier vrij kunnen laten rondlopen.” 1 ding is zeker: in Hellendoorn zijn ze helemaal klaar voor het speciale 80ste seizoen. Nog even geduld, vanaf 27 maart 2016 opent het Avonturenpark haar deuren en belooft het een feest voor jong en oud te worden. Kom maar langs.. als je durft!