Europa’s hoogste achtbaan bereikt hoogste punt

PortAventuraIn het Spaanse attractiepark Ferrari Land, gelegen nabij het attractiepark PortAventura, is men druk bezig geweest met de bouw van Europa’s hoogste achtbaan. Het hoogste punt van de achtbaan is afgelopen week eindelijk bereikt. Het gaat om een 112 meter hoge en 880 meter lange LSM launched coaster van de Zwitserse firma Intamin waarvan de naam nog onbekend is. Nu het hoogste punt bereikt is, is deze achtbaan de op vier na hoogste achtbaan ter wereld. Ben je benieuwd naar beeldmateriaal en wat achtergrondinformatie? Lees dan snel verder en bekijk ons hele artikel over de hoogste achtbaan van Europa!

112 meter verticaal

De achtbaan lanceert mensen door middel van een magnetisch veld onder de track, waarna de passagiers dus 112 meter verticaal omhoog geschoten worden. Als je het hoogste punt bereikt heb je maar heel even om om je heen te kijken want binnen enkele seconden duik je al weer 112 meter loodrecht richting aarde. Het is niet het eerste soort achtbaan dat op aarde gebouwd is. In de Amerikaanse attractieparken Cedar Point en Six Flags Great Adventure staan soortgelijke achtbanen: de Top Thrill Dragster en ’s werelds hoogste achtbaan Kingda Ka. Ferrari Land en deze achtbaan openen ergens in 2017. Benieuwd hoe de bouw van de Spaanse achtbaan verliep? Bekijk dan het filmpje en de foto’s.