Kung Fu Panda komt naar Gardaland

GardalandHet Italiaanse attractiepark Gardaland, geleden aan het Gardameer, opent dit jaar een nieuw themagebied, inclusief een nieuwe achtbaan en een sushirestaurant. De achtbaan betreft een spinning coaster van de Italiaanse firma Fabbri. Het gehele themagebied en de achtbaan staan in het teken van de Dreamworks filmreeks Kung Fu Panda. De film Kung Fu Panda 3 is dit jaar in de bioscopen te zien.

8 stuks

Fabbri bouwt vooral kleine, compacte achtbanen die makkelijk te transporteren zijn. Ideaal dus voor kermissen en kleine attractieparken. We hoeven dus geen grote achtbaan te verwachten zoals Oblivion, een B&M dive coaster die vorig jaar opende. Wel zegt Gardaland toe dat het themagebied en de achtbaan zorgvuldig worden gehuld in Chinese stijl. Pretparkeigenaar Merlin Entertainments werkt voor het project samen met filmmaatschappij DreamWorks. Met de komst van deze achtbaan, staat het totale aantal achtbanen in Gardaland op maar liefst acht stuks. Het themagebied opent mei dit jaar.

Kung Fu Panda Gardaland