Laatste baandeel Pulsar geplaatst in Walibi Belgium

PulsarAl enkele maanden is men in Walibi Belgium bezig met de bouw van Pulsar, een unieke watercoaster. Walibi Belgium opent dit jaar Pulsar, een unieke watercoaster van Mack Rides. De bouwupdates uit het park waren eerder schaars, maar gisteren toonde het park een afbeelding waarop te zien was dat de track compleet is.

Pulsar

100 km per uur

Bovenaan de 45 meter hoge piek prijken de Belgische en de Walibi-vlag. Het park kan nu uitkijken naar het plaatsen van de bootjes en de eerste testritten van de attractie. De twintig inzittenden zullen de topsnelheid van 100 km per uur behalen door driemaal gekatapulteerd te worden dankzij het magnetische LSM-lanceringssysteem. De eerste lancering zal men aan 50 km per uur achterwaarts lanceren en tot een hoogte van 25 m boven het waterniveau brengen. De tweede voorwaartse lancering brengt hen tot 35 m hoog en 80 km per uur. Om de 45m hoge piek te bereiken, is een laatste achterwaartse lancering van 100 km per uur nodig. Maar omdat elke piek ook een dal heeft, zal elke stijging voor- of achterwaarts gevolgd worden door een verticale val. Een ware face-to-face met het water!