Efteling verwelkomt Pinokkio

EftelingDe Efteling maakt zich klaar voor een bruisende lente. Maar wat gaat er allemaal gebeuren komend seizoen? Dit voorjaar doet Pinokkio zijn intrede in het bekende Sprookjesbos en langste dag van het jaar wordt gevierd met het Efteling Midsummer Festival. Lees meer over wat er komend seizoen gaat gebeuren in de Efteling in ons artikel!

Welkom Pinokkio!

Vanaf 24 maart heeft de ondeugende Pinokkio zijn eigen plekje in de Efteling. Het verhaal van de houten pop, die zo graag een échte jongen wil zijn, wordt het 29e sprookje in het Sprookjesbos. Het tafereel bestaat uit verschillende onderdelen. Zo starten bezoekers bij de werkplaats van Geppetto. In hun zoektocht naar Pinokkio, komen ze vervolgens de sluwe kat en vos tegen. De tocht eindigt bij een reusachtige monstervis. Zal Pinokkio daar te zien zijn?

Efteling Pinokkio

50e verjaardag van De Indische Waterlelies

Dit voorjaar is in het Efteling Museum een expositie te zien over De Indische Waterlelies, een sprookje van de Belgische koningin Fabiola. Op 3 mei zal het precies een halve eeuw geleden zijn dat De Indische Waterlelies, onder meer door Anton Pieck, tot uitvoering werd gebracht in de Efteling. Een attractie van deze omvang was in die tijd nog nooit gebouwd. In 1967 kwam koningin Fabiola persoonlijk een kijkje nemen, samen met koningin Paola en de jonge koning Filip. De attractie werd recent grondig gerenoveerd, mét behoud van de originele uitstraling. Het Efteling Museum bevindt zich middenin het attractiepark en is gratis te bezoeken.

Efteling Midsummer Festival op 18 juni

Na een succesvolle eerste editie krijgt Efteling Midzomernacht een vervolg. Op zaterdag 18 juni viert de Efteling de langste dag van het jaar tijdens het Efteling Midsummer Festival. Op dit zomers evenement geniet je van live muziek, dj’s en feeëriek entertainment op een unieke locatie, namelijk midden in de Efteling. Er zijn loungeterrassen met verrassende hapjes en drankjes, en natuurlijk zijn alle attracties open. Voor Efteling Midsummer Festival zijn speciale tickets verkrijgbaar. De ticketverkoop start in maart. In juli en augustus blijft de Efteling dagelijks langer open. Op zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 juli, en 6, 13, 20 en 27 augustus zelfs tot middernacht. Alle attracties zijn ’s avonds betoverend verlicht. Op verschillende locaties in het park kun je genieten van live acts.

Efteling Theme Park Resort

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Lage Landen, met naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: +31 416 537 777 of www.efteling.com.