Nieuwigheden voor Bobbejaanland in 2016

BobbejaanlandHet duurt nog een kleine maand, maar op zaterdag 26 maart 2016 opent Bobbejaanland de deuren weer voor een nieuw seizoen. Natuurlijk brengt een nieuw seizoen ook een aantal nieuwigheden met zich mee. We zetten de feiten voor je op een rijtje in dit artikel. Veel leesplezier gewenst!

Mount Mara

Bobbejaanland presenteert komend seizoen een high-tech snufje: met een Virtual Reality bril, afgekort VR-bril, op in de achtbaan Revolution. De attractie wordt daardoor omgedoopt van Revolution tot Mount Mara. Mount Mara neemt je mee op een bloedstollend avontuur naar het Zuid-Oost Aziatische Khyonesië. Boze geesten hebben er voor een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara gezorgd. Het avontuur speelt zich af in dezelfde regio als de attractie The Forbidden Caves, welke vorig jaar geopend werd. Je vertrekt op expeditie om het effect van vulkanische activiteit op het klimaat te bestuderen, maar net op dat moment breekt de vulkaan uit! Stap in en baan je een weg door de jungle met je razendsnelle quad. Slaag jij erin om de dodelijke vuurzee voor te blijven?

Virtual Reality

Virtual Reality wordt steeds populairder. We zijn dan ook enorm trots dat we in samenwerking met Samsung deze hoogtechnologische beleving aan onze bezoekers kunnen aanbieden.‘ vertelt directeur Roland Kleve. ‘Met Mount Mara gaan we opnieuw voluit voor beleving. Daar kozen we vorig jaar met Adventure Valley en The Forbidden Caves al resoluut voor. Het verhaal in deze zone was voor ons toen nog niet af, nu is de cirkel wel rond. Met Banana Battle, King Kong, Forbidden Caves en Mount Mara hebben we een mooie, avontuurlijke en verrassende zone neergezet waar we bijzonder trots op mogen zijn.‘ vult hij aan. Bekijk hieronder een filmpje waarin je ziet hoe de VR bril in combinatie met een achtbaan werkt.

Duizenden mensen

De nieuwe beleving wordt in samenwerking met Samsung toegepast op de in 1989 geopende achtbaan Revolution. De track van de Revolution wordt niet aangepast, je zet de Samsung GEAR VR bril op en waant je meteen in een nieuwe wereld. Serge Vandriessche van Samsung, vertelt: ‘Bij Samsung zijn we pioniers in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en één daarvan is mobiele virtuele realiteit. De mogelijke toepassingen van deze nieuwe technologie zijn eindeloos en nu dus ook op het vlak van entertainment. Mount Mara powered by Samsung is daar een fantastisch voorbeeld van en op deze manier zullen we verschillende duizenden mensen laten kennis maken met deze vernieuwende technologie. We zijn dan ook heel enthousiast over deze unieke samenwerking met Bobbejaanland.

30 april

Waar de Revolution al erg populair was bij bezoekers vanaf 1 meter, ligt de leeftijdsgrens van Mount Mara iets hoger.‘ legt Kleve uit. ‘Om ook onze kleinste bezoekertjes op hun wenken te bedienen, kunnen zij nog een aantal uren per dag genieten van de Revolution. Bovendien is de ride een van de populairste van ’t Plezantste Land, we willen dan ook dat hij ook onder zijn huidige vorm nog kan blijven voortbestaan.‘ zo sluit Kleve af. Op zaterdag 30 april viert Bobbejaanland de officiële opening van Mount Mara, vanaf die dag zal de achtbaan operationeel zijn onder de nieuwe naam.

Nightmare Motel

Naast Mount Mara verwelkomt Bobbejaanland nog een nieuwe attractie: het Nightmare Motel. Nightmare Motel is een combinatie van het traditionele Halloween horrorlabyrinth en de trendy escaperooms. Als nietsvermoedende toerist kom je terecht in het Nightmare Motel. Na het inchecken ontdek je dat je allesbehalve een rustige nacht tegemoet gaat. Je krijgt een sleutelbos mee maar je raakt opgesloten: alle deuren blijken gesloten te zijn. Past deze sleutel? Misschien eens een andere proberen! Ben jij stressbestendig genoeg om binnen de acht minuten aan de oude hotelbewoners te ontsnappen?

Vijf euro

Het Nightmare Motel is gebouwd door Cintia Del Mastro van Del Dracco Entertainment. Zij werkten in het verleden ook al mee aan alle Haunted Houses die Bobbejaanland rijk is. Deze Haunted Houses dragen ongetwijfeld bij aan het succes van Halloween in Bobbejaanland. Dit seizoen vindt Halloween plaats in Bobbejaanland van 22 oktober tot en met 6 november. Het Nightmare Motel zelf is al vanaf 2 april geopend. Je kan de attractie met maximum vier andere hotelgasten betreden, want je redt het niet alleen. Een poging om het Nightmare Motel op tijd te verlaten kost €5,- per persoon.

Harmony

Komende zomer speelt er in het theater in Bobbejaanland een nieuwe show genaamd Harmony. De show wordt geproduceerd door het Franse entertainmentgezelschap Les Farfadais. Les Farfadais werd eerder ingehuurd door onder andere Disneyland Parijs. De show staat omschreven als ‘een spannende reis door het koninkrijk van water, lucht en aarde’. Volgens de beschrijving gaat het publiek ‘dromen met ogen open’, zo staat op de website vermeld. De show draait doordeweeks tijdens het hoogseizoen van zaterdag 9 juli tot en met zaterdag 27 augustus. De toegang tot de show is gratis voor de bezoekers van Bobbejaanland.

 Les Farfadais