Dit wordt de nieuwe houten achtbaan van Walibi Rh么ne-Alpes

Walibi logoHet Franse pretpark Walibi Rh么ne-Alpes聽had in juli afgelopen jaar聽via de Facebookpagina聽al聽laten weten dat er in het voorjaar van 2016 een nieuwe attractie聽opent, het gaat om een houten achtbaan. Het park liet toen聽weten dat de samenwerking met de Amerikaanse firma聽Gravity Group ondertekend was. Inmiddels heeft het park het ontwerp en de naam van de nieuwe woodie vrijgegeven op de IPAA pretparkbeurs in Florida. En we kunnen wel stellen dat deze attractie een leuke aanwinst voor het park gaat worden!聽

Hierboven staat een virtuele POV onride van de nieuwe achtbaan. Het wordt een korte maar krachtige ride met veel leuke bochten en banked turns.聽Walibi Rh么ne-Alpes nodigde Facebookgebruikers uit om een naam voor de achtbaan te bedenken en deze naam is inmiddels bekend. De achtbaan krijgt een toepasselijke naam: Timber. De karretjes krijgen het thema van een houtzaag. De bouwwerkzaamheden zijn momenteel in volle gang want het is de bedoeling dat de nieuwe ride opent in het voorjaar van 2016, als het nieuwe pretparkseizoen van start gaat.聽 De bouw van de nieuwe achtbaan is overigens de grootste investering voor het park in 15 jaar gaan; er is een bedrag van 4,2 miljoen euro mee gemoeid.