Disneyland Parijs voorlopig gesloten

Disneyland Paris logoIn verband met de aanslagen in Parijs die gisteravond plaatsvonden, bleef het park Disneyland Parijs en ook het Walt Disney Studios park vandaag gesloten voor het publiek. Het drukst bezochte attractiepark van Europa kan namelijk een aanlokkelijk doelwit voor terroristische aanslagen zijn. ‘Na de tragische gebeurtenissen in Frankrijk en uit steun van de nabestaanden van deze gruwelijke aanvallen heeft Disneyland besloten niet te openen op zaterdag 14 november. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door deze afschuwelijke gebeurtenissen.’ aldus het park in een officiële verklaring. 

Het is bijzonder dat het park de deuren gesloten houdt. In de geschiedenis van het park, vanaf 1992 tot op heden, is dat slechts eenmaal eerder voorgekomen: in 1999 bleven de deuren gesloten wegens een tornado. Gasten die in de hotels verbleven kregen vanochtend het advies om binnen te blijven. Later op de ochtend ging het gedeelte Disney Village open. Om de gasten in de hotels tegemoet te komen, werd hen een gratis lunch en een gratis diner aangeboden. Ook de kinderen werden niet vergeten: zo waren er in de hotels de hele dag door medewerkers aanwezig die kinderen schminkten. Ook werden de Disney-figuren uit de parken gehaald om de gasten in de hotels te entertainen. Met dit extra entertainment hoopt het park de sluitingen van de parken te compenseren.

Pas vanavond werd bekend dat het park nog langer gesloten blijft, in ieder geval blijven de deuren van Disneyland Parijs en het Walt Disney Studios park nog tot en met dinsdag 17 november gesloten. Het park riep daarom mensen via sociale media op om komende dagen niet naar het park toe te komen en om de sluiting van het park door te geven aan anderen. Dit moet teleurgestelde gezichten bij de toegangspoorten voorkomen. De directeur van het park, Tom Wolber, laat weten: ‘We rouwen om de slachtoffers van de gruwelijke aanvallen in Parijs, we bidden voor de gewonden en we hebben een plek voor hen in ons hart.’

Screenshot Disneyland