Rocky de Bever reviewt Attractiepark Toverland

PrintHet heeft even geduurd voor dat wij tijd hadden om weer een attractiepark te bezoeken, maar hier is ie dan: de review van Attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum! Het is de tweede keer dat het team van Rocky de Bever dit park bezoekt voor een complete review, dus we kunnen met een frisse blik naar het park en al haar attracties kijken. Benieuwd naar de gehele review? Lees dan snel verder!

Aankomst en algemene indruk
Omdat Toverland voor ons een eindje rijden is, kwamen we laat op de ochtend aan bij het park. De parkeerplaats was toen al redelijk goed gevuld met opvallend veel Belgische en Duitse auto’s. Vanaf de parkeerplaats was de imponerende houten achtbaan Troy goed te zien, wat een prachtige aanwinst is deze attractie voor dit park! Zulke achtbanen zouden er in Nederland meer moeten staan. Enfin, eenmaal in het park viel de drukte ons best mee. Er stonden kleine wachtrijen en het was niet druk, alleen bij Maximus’ Blitz Bahn moest men een half uur wachten. We hebben eerst even rondgekeken om een goede indruk van het park op te doen. Het park zag er verzorgd uit, ook de eetgelegenheden waren schoon en netjes. Alle tafeltjes glommen en blonken als spiegels dus het nodigt in dit park zeer zeker uit om plaats te nemen voor een hapje en een drankje.

Alleen bij het restaurant MaMouche hingen er tussen het plafond en de decoraties behoorlijk wat spinnenwebben. Eerst dachten we nog dat het overblijfselen waren van de Halloweendecoraties maar dat bleek niet zo te zijn, op geen enkele andere plek in het park hebben we dit gezien. Die spinnenwebben aan het plafond, dat is niet echt prettig je consumptie nuttigen wanneer je daar onder zit. Even uitkijken dus waar je gaat zitten op het terras bij MaMouche. Voor de rest was het restaurant prima in orde: mooi schoon en netjes, ook de producten lagen mooi uitgesteld en je kon zien dat er bij de bereiding van het eten en drinken hygiënisch gewerkt werd. Ook de menukaart is prima: voor de ouders maar ook voor de jongere en voor de oudere kinderen staan er genoeg lekkere dingen op het menu. Vegetariërs kunnen hier ook goed terecht, de vegetarische pizza’s zijn in Toverland erg lekker.

Attractieaanbod: voor de jongere kinderen
Attractiepark Toverland is opgedeeld in vier verschillende themagebieden: Land van Toos, The Magic Forest, Troy-area en Magische Vallei. De gebieden Land van Toos en The Magic Forest zijn uitermate geschikt voor de jongere kinderen. Land van Toos is de oudste hal: in 2001 is deze hal geopend. Hier staan onder andere een zweefmolen (opent op 15 december 2015 weer), theekopjes, een truckparcours, trampolines en de kinderachtbaan Boomerang. Boomerang is een Vekoma Junior Coaster uit 2001 die een topsnelheid bereikt van 60 km per uur en daarmee is de attractie niet geschikt voor de allerkleinsten. Vanuit Land van Toos kun je direct doorlopen naar de volgende hal: The Magic Forest. Deze hal opende in 2004.

In The Magic Forest staan attracties voor iets grotere kinderen. Zo is er een apenkooi, draaimolen, soort reuzenrad, Madhouse Villa Fiasko, de leuke boomstramattractie Backstroke en natuurlijk het topstuk: een soort elektronische rodelbaan genaamd Maximus’ Blitz Bahn. Maximus’ Blitz Bahn is gebouwd door Wiegand en is op 28 maart 2015 geopend. De attractie is een waar kunstwerk: vanaf het begin van de wachtrij tot op het moment waarop je uitstapt waan je je in de wereld van de Oostenrijkse uitvinden Maximus. Heerlijke familieattractie, al vinden wij de baan wel wat kort. De start gaat lekker snel en je vliegt te eerste bocht in onder het genot van gejodel. Toverland heeft hier echt goed mee uitgepakt!

Attractieaanbod: voor de oudere kinderen en voor de volwassenen
De buitengebieden beschikken over attracties voor de wat oudere kinderen en voor de volwassenen. Als eerste behandelen we het gebied Magische Vallei. Hier ligt een prachtige, maar ook erg natte rapid river Djengu River. Vanwege het wat koudere weer hebben we deze attractie overgeslagen. Wel hebben we Spinning Coaster van Mack, Dwervelwind, getest. Deze achtbaan opende in 2012. Het is geen attractie voor mensen met een zwakke maag: je verliest door de draaiende karretjes compleet je oriëntatievermogen. Toch is het een erg leuke attractie met een heel mooi station. De achtbaan Boosterbike, een Vekoma Motorbike Coaster uit 2004, is meer geschikt voor mensen die snel misselijk worden. Je wordt weliswaar in rap tempo gelanceerd, maar je ziet wel erg goed waar je naartoe gaat. Boosterbike vonden wij en mooie en bijzondere achtbaan, er staan er immers maar vier van op de hele wereld en de vijfde is nog in aanbouw.

De Troy-area herbergt ook leuke attracties. Zo is er een schommelschip en een paardenbaan welke beide erg mooi gethematiseerd zijn in de oud-Griekse stijl. Daarnaast staat het grote houten paard van Troje in het gebied, een populaire plek om familiekiekjes te schieten tijdens een bezoek aan Toverland. De hele dag door klauteren volwassenen en kinderen bij het paard om foto’s te maken. Het is natuurlijk ook wel een erg mooi decorstuk. Vergeleken met Magische Vallei is Troy-area maar een klein themagebied, maar het bevat wel de meest spectaculaire achtbaan van Toverland: Troy! Deze door Great Coasters International gebouwde houten achtbaan stamt uit 2007. Het is momenteel de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Hij behaalt een topsnelheid van 86 km per uur en kent vele indrukwekkende bochten en vele G-krachten. Ook bijzonder: een stukje van de track gaat bovenlangs door het station. Echt een hele mooie en soepele achtbaan die je beslist niet mag missen!

Eindoordeel en foto’s
Attractiepark Toverland is in onze ogen echt een heel erg leuk familiepark. De muziek is mooi, het park is nagenoeg overal netjes en schoon, het personeel is echt uitermate vriendelijk (je tas aanpakken en wegleggen bij het instappen doen ze met liefde, het eten is lekker en niet te duur, het attractieaanbod is divers genoeg voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden en zelf als tiener- of volwassenenpaar kun je je hier opperbest vermaken! Ook mooi aan dit park: je kan er zowel met goed als met slecht weer goed terecht. Bij mooi weer kun je lekker buiten de attracties in en als het warm is bieden de waterattracties verkoeling. Wanner het weer wat slechter is, kun je in de twee indoorhallen goed terecht. Zelfs bij regen kun je in Maximus’ Blitz Bahn want die is helemaal overdekt. Al met al hebben we een heerlijke dag gehad en we komen graag nog eens terug in Toverland! Het park krijgt van ons een 8,5.

One thought on “Rocky de Bever reviewt Attractiepark Toverland

Comments are closed.