Review: op 31 oktober naar de Halloween Fright Nights

Halloween Fright Nights logoRocky de Bever was dit jaar al aanwezig op de premièreavond van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland, maar toch wilde we ook op 31 oktober het park nog eens bezoeken. Voor drukte zijn wij niet zo bang, je weet van te voren toch al dat het op Halloweenavond in een uitverkocht park beland. Maar wat is nou Halloween zonder dat je op de Halloween Fright Nights bent geweest? Daar is toch niks aan? Daarom trokken wij richting Eddie en zijn vrienden in Biddinghuizen voor een avondje lekker griezelen!

Zelfs kleine handtasjes
Nog voor dat we het park in mochten, moesten we langs de surveillance heen. Vorige keer dat we hier langs moesten werd er niet zo streng gecontroleerd. Vandaag was dat anders. Elke persoon werd gefouilleerd en elke tas werd grondig doorzocht. Zelfs kleine handtasjes moesten er aan geloven. Walibi Holland heeft dus wel degelijk het toezicht verscherpt na het incident van vorige week. Bij de kaartcontrole hoefden we deze keer niet lang te wachten want we waren pas tegen het einde van de middag in het park. Het grotendeel van de mensen was daardoor al naar binnen gegaan. En dat was wel te zien aan de wachttijden: bij bijna elke achtbaan twee uur wachten, voor de Crazy River en Space Shot een uur wachten en de Excalibur had ongeveer 20 minuten wachttijd.

Allemaal al uitverkocht
Na dat we de kaartcontrole gepasseerd waren, liepen we maar direct door naar het hoofdpodium om naar Eddie’s show te kijken. Onderweg kwamen we langs de Guestservice, waar normaal gesproken R.I.P. passen en kaarten voor de Hauntes Houses verkocht worden. Deze kaarten waren allemaal al uitverkocht en al wel om kwart over vijf, zo vertelde een medewerkster aan een groep teleurgestelde bezoekers. Tip voor de mensen die dus graag een Haunted House willen bezoeken: koop je kaartjes vooraf online via de webshop want dan ben je zeker van een plekje in de rij. Zeker de R.I.P. passen, daarmee sla je de wachtrij voor de alle Haunted Houses over, zijn binnen no-time uitverkocht dus wees er echt op tijd bij!

Geen Meet & Greet
Eenmaal bij het hoofdpodium aangekomen, hadden wij weer de Meet & Greet met Eddie verwacht. Maar dat was er deze keer niet. Wellicht dat de Meet & Greet enkel op de eerste avond van de Halloween Fright Nights georganiseerd werd. Daarom zijn we maar blijven staan tot de show van half zeven begon. Ter voorbeeld van de drukte in het park: om kart voor zes waren de eerste vier voorste rijen vanaf het podium al volgepakt met mensen. En het werd alleen maar drukker. Nu snappen wij waarom Walibi Holland begin dit jaar de draaimolen verwijderd heeft om het plein groter te maken: het plein staat echt volgepakt met mensen die naar het podium kijken. Normale bezoekers kunnen er nu nog maar net langsheen lopen.

Lichtgevende gitaar
De show van half zeven begon net als anders: Eddie schold er flink op los en de Winter Efteling werd even flink door de mangel gehaald. Vervolgens begon madame de Sade te zingen, ging op haar troon zitten, riep haar dames van Flames of Chaos bij zich en toen nam Eddie plaats op haar troon. De Flames of Chaos act verliep net als vorige keer. Alleen de act die daarna kwam, met de gitaar en de slijptol, was anders dan vorige keer. Deze keer had de acteur een andere gitaar meegenomen waar flikkerende LED-verlichting op gemonteerd was. Dat zat er veel gaver uit dan de zwarte gitaar die hij de voorgaande keren bij zich had. Goede toevoeging van Walibi Holland!

Rondje door het park
Na de show hebben we nog een rondje door het park gelopen. Voor de rest zijn wij daar geen dingen tegengekomen die vandaag anders waren dan vorige keer. We hebben nog even lekker gegriezeld in de verschillende Scarezones: Game Over, Hellfire, Twisted, Campsite of Carnage, Quarantaine, Scarecrows en Things. Vooral Things vinden wij een stuk beter aangekleed dan vorig jaar. Het is een stuk mooier gedoceerd, er is meer rook waardoor het griezeliger wordt en de doorstroom is beter dan vorig jaar. De Things zelf worden hierdoor, gek genoeg, ook een stuk griezeliger om te zien. Al met al hebben we dus een hele leuke Halloweendag gevierd. Ondanks de drukte kunnen we toch iedereen dit bezoekje aanraden. Je hoeft niet eens in de spookhuizen om een griezelige avond te hebben! Als afsluiter hebben we hieronder nog een aantal foto’s van ons bezoek.

Foto’s