Walibi Holland neemt maatregelen: kaartverkoop Halloween Fright Nights teruggedrongen

Halloween Fright Nights logoOp zaterdagavond 24 oktober ontstond er tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi Holland een vechtpartij in de wachtrij van de achtbaan Condor. Een groep bezoekers zou ruzie hebben gekregen met een andere groep bezoekers om het maken van een foto, zo berichtte Omroep Brabant. Een van de betrokkenen zwaaide met een ijzeren staaf die gebruikt wordt om de lengte van de bezoekers te meten. Deze staaf had hij vermoedelijk bij de wachtrij gevonden. Er viel een gewonde: een medewerkster van het park raakte gewond bij de vechtpartij toen zij geraakt werd door de ijzeren staaf.

Drie mannen aangehouden
Mensen sprongen schreeuwend over muurtjes, duwden elkaar weg en vielen over elkaar heen. De beveiligers hadden geen schijn van kans omdat ze twee koppen kleiner waren dan die agressieve mannen. We waren erg bang.‘ zo vertelt een ooggetuige aan de omroep. Volgens De Stentor zijn er na de knokpartij drie mannen uit Helmond (21, 28 en 30) aangehouden. Zij werden zondagavond 25 oktober weer vrijgelaten. De ruzie zou voor Walibi Holland geen reden zijn om extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zo vertelde een woordvoerster tegen De Stentor. ‘Volgens de woordvoerster van het park is door de verkoop van tickets via internet exact in beeld hoeveel kaartjes er verkocht zijn. Dat aantal is gelimiteerd en dus is het volgens het park nooit té druk. Daarmee voldoen we aan de veiligheidseisen die zijn gesteld.‘ aldus de woordvoerster.

Wachten tot het overwaait
Toch gaat het park dit weekend wel maatregelen treffen naar aanleiding van de vechtpartij van vorige wee: het aantal nog beschikbare entreekaarten is inmiddels teruggedrongen. Reden tot het overgaan van actie zou de negatieve aandacht op social media zijn geweest. Bezoekers hadden extreem veel commentaar over de drukte in het park, lange wachtrijen, enorme files en het onveilige gevoel in het park. Volgens Looopings schrijft directeur Mascha van Till in een interne memo: ‘Als je kijkt naar het aantal gasten ten opzichte van de incidenten die plaatsvinden, dan is er geen reden tot paniek. Helaas proef je die paniek in de media wel. Als je geknipt wordt, moet je stil zitten, zegt het spreekwoord. Dus dat doen we dan ook. We geven de media de correcte informatie en wachten tot het overwaait.