Movie Park Germany wil grote achtbaan in 2017

Movie Park Germany logoMovie Park Germany investeert in een nieuwe attractie.’ kopte de Duitse krant WAZ. Directeur van het park, Thorsten Backhaus, heeft het plan voor de nieuwe achtbaan al gepresenteerd aan de Spaanse eigenaar van het Duitse park, Parques Reunidos, en zij hebben groen licht gegeven om de achtbaan te bouwen. De 45 meter hoge achtbaan zou links van de ingang van het park komen te staan. De opening staat gepland voor 2017. Er is alleen een probleem: Movie Park Germany mag eigenlijk geen attracties of constructies bouwen die hoger zijn dan achttien meter.

Om de bouw van de achtbaan toch door te kunnen laten gaan heeft Movie Park Germany bij de gemeente een aanvraag is ingediend om zo het bestemmingsplan te wijzigen. De keuringsinstantie TÜV heeft reeds berekend dat de toevoeging hoogstwaarschijnlijk niet zorgt voor het overschrijden van de overlastnormen. Het is helaas nog niet bekend wat voor soort achtbaan er gebouwd gaat worden. Eigenlijk stond de bouw van een spectaculaire achtbaan al gepland in 2012, maar toen kon de bouw wegens budgettaire redenen niet doorgaan.