Winter Efteling: gezelligheid, vreugdevuren en winterse sprookjes

Winter Efteling logoVan 12 november 2015 t/m 31 januari 2016 is het weer tijd voor de Winter Efteling. Ruim elf weken lang hult het park zich in wintersferen met hartverwarmende vreugdevuren, guirlandes met duizenden lichtjes en winterattracties als een schaats- en langlaufbaan. In het feeëriek verlichte Sprookjesbos zitten de bewoners er warmpjes bij met warme wintermantels en dikke sjaals. Als de avond valt verschijnen twee attracties in een andere gedaante, indrukwekkende illusies brengen de gevels tot leven. Aquanura is in het donker met zijn fantastische kleurenpracht de perfecte afsluiter van een dagje Winter Efteling. In  het Efteling Theater is deze wintermaanden is de sprookjes-musical Pinokkio te zien. De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, in de weekenden tot 19.00 uur en tijdens de kerstvakantie tot 20.00 uur. Ook dit jaar wordt Oud & Nieuw gevierd in de Winter Efteling.

Winterse vreugdevuren en live entertainment
Pardoes de Tovernar en Prinses Pardijn zijn elke dag te begroeten in het park. Winterse vreugdevuren nodigen de bezoekers extra uit om zich even op te warmen. Dagelijks bezoeken de Sneeuwprinses en de Vuurprins, met hun arrenslee, deze vreugdevuren met een muzikale vertelling. In de weekenden, tijdens de vakantie en de feestdagen is er live muziek rondom de vreugdevuren en speelt ook de wintervoorstelling van Parkshow Sprookjesboom in het Sprookjesbos. Bezoekers staan plotseling oog in oog met de Sprookjessprokkelaar of dansen mee met de Silent Disco van de Bob-Brothers.

Alleen tijdens de Winter Efteling
Speciaal tijdens de Winter Efteling zijn er bijzondere winterattracties, die alleen tijdens de Winter Efteling open zijn. Wie wil kan schaatsen in het overdekte IJspaleis, met zijn grote buiten- en binnenschaatsbaan of naar beneden glijden van een echte sneeuwglijbaan. En met echte latten onder de voeten kan men langlaufen door een Oudhollands decor. Halverwege de dag kunnen bezoekers even opwarmen met warme chocolademelk of erwtensoep bij een van de vreugdevuren, waar het altijd gezellig is. Behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties geopend wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

Aquanura in het donker
Ook in de winter is de Aquanurashow te zien in de Efteling. Een 12 minuten durend muzikaal schouwspel in de Vonderplas, waarbij meer dan 200 fonteinen met behulp van muziek, vuur en licht onder andere Fata Morgana, Monsieur Cannibale en Joris en de Draak uitbeelden. De kleurenpracht van Aquanura is in het donker betoverend mooi.

Indrukwekkende illusies
Vanaf het schemeruur krijgen twee attracties waar grimmige geesten huizen een andere gedaante. Bij De Vliegende Hollander zien bezoekers nu aan de buitenkant het eeuwig dolende spookschip. Bij Villa Volta komt de gevel krakend tot leven, totdat de vervloeking van haar bewoner erdoorheen naar buiten breekt…

Parkshow Raveleijn in de Winter Efteling
De strijd tegen de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn krijgt ‘s avonds een bijzondere glans door de belichting en het gebruik van vuur. De parkshow, waar paarden en echte raven een hoofdrol hebben, wordt 3 tot 5 keer per dag opgevoerd. De voorstelling duurt 20 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Sprookjesmusical Pinokkio
Deze nieuwe familievoorstelling van Efteling Theaterproducties staat ook in de winter op de planken. De Italiaanse timmerman Geppetto werkt al maanden aan een houten pop die hij Pinokkio noemt, terwijl hij stiekem droomt van een eigen zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Maar Pinokkio luistert niet zo goed naar zijn vader. Hij wil op avontuur, de hele wereld bij de neus nemen. Het allerliefst wil de ondeugende houten pop een écht jongetje zijn. Maar of dit sprookje uitkomt…? Naast de vaste kinderrollen spelen iedere speeldag maar liefst 30 kinderen eenmalig mee. De musical is t/m 28 februari exclusief te zien in het Efteling Theater.

Oud & Nieuw
Voor het Oud & Nieuw feest in de Efteling zijn speciale tickets beschikbaar, die vanaf 19.00 uur toegang tot het park geven, ook in combinatie met horeca-arrangementen. De attracties blijven open tot middernacht en er zijn live optredens op diverse pleinen. Om middernacht wordt het nieuwe jaar op feestelijke wijze ingeluid met spetterend vuurwerk en een glas bubbels. De tickets voor het Oud & Nieuw feest zijn vanaf 12 november verkrijgbaar.

Openingsdagen en tijden Winter Efteling

  • donderdag 12 november 2015 t/m zondag 31 januari 2016
  • doordeweekse dagen: 11.00-18.00 uur
  • weekenden: 11.00-19.00 uur
  • Kerstvakantie (19 dececmber 2015 t/m 3 januari 2016): 11.00-20.00 uur
  • Oudjaarsdag 31 december 2015: 11.00-18.00 en 19.00-01.00 en attracties tot 00.00 uur

Meer informatie is te vinden op www.efteling.com/winterefteling