Premièreavond Walibi Holland Halloween Fright Nights 2015

Halloween Fright Nights logoNa maanden met smart gewacht te hebben, was het op 10 oktober dan eindelijk zo ver: de vijftiende editie van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland werd afgetrapt! Het was prachtig helder weer op deze eerste avond en wij hebben met volle teugen genoten van het evenement. De vonken spatten er letterlijk vanaf. Benieuwd naar de gehele review? Lees dan snel verder!


Plattegrond HFN 2015

Algemene indruk
Opvallend dit jaar was de drukte: de eerste avond was dit jaar op een zaterdag in plaats van op een vrijdag. De eerste avond was uitverkocht en daardoor kwamen maar liefst 20.000 bezoekers op het evenement af! Het was dus best proppen in het park. Wat als tweede opviel was de aankleding van het park. Daar had Walibi Holland dit jaar beduidend meer aandacht aan besteed dan vorig jaar. Het gehele park was versierd met pompoenen, strobalen en maisplanten. De sfeer was direct bij binnenkomst top!

Dit jaar waren de vier Haunted Houses dezelfde als vorig jaar: Haunted Holidays, Jefferson Manor, Psychoshock en The Villa. Dit jaar zijn er maar liefst zeven Scarezones waarvan we er vier al kennen van vorig jaar: Campsite of Carnage, Quarantine, Things en Scarecrows. Game Over, Hellfire en Twisted zijn dit jaar nieuw op de Halloween Fright Nights. En laten we vooral Eddie de Clown niet vergeten, ook hij bracht dit jaar een nieuwe show uit genaamd Madness. We gaan alle onderdelen stuk voor stuk bij langs.

Nieuwe Scarezone: Game Over
Deze Scarezone is dit jaar nieuw op de Halloween Fright Nights zou je denken, toch was Game Over vorig jaar op 31 oktober ook al te bewonderen. De zone werd toen op het plein bij de Space Shot georganiseerd en dat was dit jaar ook het geval. Het gebied was bekleed met neonkleurige Pac-Man-achtige, neonlichten en er draaide Mario-achtige muziek. In de zone liepen diverse personages uit games en films zoals Assassin’s Creed, Mario, Star Wars, The Avengers en Tomb Raider. De acteurs waren mooi opgemaakt, zelfs de schattig ogende Peach had een heel eng gezicht gekregen. Het is jammer dat deze zone op een druk kruispunt in het park ligt, dit maakt de zone extra druk en de doorstroom is gering.

Nieuwe Scarezone: Hellfire
Fiësta de los Muertos heeft tot onze grote spijt dit jaar moeten wijken voor een nieuwe Scarezone: Hellfire. Hellfire ligt op het plein voor de Haciënda. Hier lopen demonische figuren rond, compleet met hoorns en lampjes in het haar. De figuren zijn behoorlijk eng om te zien, maar wij vonden de Scarezone niet echt eng. Er was namelijk voor de fontein een groot dancepodium ingericht en de harde muziek dreunde tot ver in het park door. Hierdoor werd er geen griezelige sfeer gecreëerd en dat vinden wij heel erg jammer. Walibi Holland had in deze zone ook geen rookmachines geplaatst, zoals vorig jaar het geval was.  Nee geef ons maar Fiësta de los Muertos, dat was een Scarezone met sfeer en karakteristieke muziek.

Nieuwe Scarezone: Twisted
De derde nieuwe Scarezone is Twisted en deze zone ligt rondom de fontein voor het reuzenrad. Vorig jaar was Scarezone Things hier gelegen. Twisted staat in het teken van lak, leer, studds, dominante en onderdanige personages. Er wordt keiharde rockmuziek gedraaid, er is vuur, veel rook en er zijn rode lichten die de zone een grimmige sfeer geven. Deze zone vinden wij erg mooi, met name de haardracht en make-up van de acteurs. We hebben hanenkammen en hoog opgestoken kapsels compleet versierd met doodshoofden voorbij zien komen. Neem zeker eens een kijkje naar de video die wij van Twisted gemaakt hebben, daarin is te zien hoe mooi de acteurs aangekleed zijn.

Scarezone: Campsite of Carnage en de Fire Pit
Deze Scarezone was vorig jaar ook al van de partij, maar dit jaar was de zone wel een stuk gezelliger aangekleed dan vorig jaar. De zone ligt in het oude stunttheater. Voor het theater werd iedereen een soort van welkom geheten door twee Rednecks. In het theater stonden eettentjes, een grote vuurkorf en draaide een DJ muziek waarop een dansgroep van Rednecks zich regelmatig uitleefde. De Campsite of Carnage walktrough was hetzelfde als vorig jaar: de bezoekers leggen een route af door het kamp van de Rednecks en mogen niet vrij rondlopen. Daarom worden er bij de ingang telkens kleine groepjes toegelaten. Onderweg laten Rednecks je schrikken met behulp van schoppen en kettingzagen. Er is zelfs een heuse boomhut ingericht. Superleuke zone is dit!

Scarezone: Quarantaine
Deze Scarezone draait inmiddels al weer een aantal jaren mee, maar de glorie van Quarantaine is nog zeker niet vergaan! De zone ligt bij de Robin Hood en het fijne aan deze zone is dat de doorstroom erg goed is en dat de oppervlakte van de zone erg groot is. Het is hier maar zelden druk en dat maakt de verhouding Scareactors versus bezoekers een stuk beter dan in de voorgaande Scarezones. Ook vinden wij dit de engste Scarezone van allemaal, de zombieacteurs zijn hier echt het engste opgemaakt en aangekleed. De acteurs strompelen als zombies rond door de Scarezone op zoek naar slachtoffers om te laten schrikken en dat lukt ze erg goed: je hoort hier het vaakst en het hardst mensen gillen. Wij hopen deze zone volgend jaar weer te zien!

Scarezone: Scarecrows
In 2014 heeft de Scarezone Anton Freak plaats moeten maken voor de Scarezone Scarecrows en dat vinden wij nog jammer. In Anton Freak liepen bloeddorstige sprookjesfiguren rond en nu lopen er in Scarecrows angstaanjagende vogelverschrikkers rond. Maar de karakters uit Anton Freak zagen er enger uit dan deze stromannen. Daarom vinden wij Scarecrows minder goed dan Anton Freak. De aankleding in deze Scarezone is wel mooi gedaan, vergeleken met Anton Freak ziet het er nu echt vele malen beter en sfeervoller uit. De zone is gedecoreerd met pompoenen, strobalen en lichtjes in de bomen. Wij zijn benieuwd hoe lang deze zone het nog volhoudt. Vorig jaar waren we enthousiast door Scarecrows maar inmiddels zijn we er op uitgekeken.

Scarezone: Things
Scarezone Things vonden wij vorig jaar de minst enge Scarezone. Het was eerder lachwekkend om de hulpjes van Eddie de Clown rond te zien lopen dan dat het griezelig was. Maar dat was dit jaar wel anders. De Things zagen er nog steeds grappig uit in plaats van eng, maar ze liepen nu in een ander gedeelte van het park rond. De zone was mooi gedecoreerd en de lichtshow was ook erg mooi. Samen met de rook zorgde dat voor een enge sfeer. Scarezone lights, camera, scream! heeft dit jaar plaatsgemaakt voor Things. Dat vinden wij een verrassende verbetering. Op lights, camera, scream waren we namelijk een beetje uitgekeken, ook was deze zone altijd erg rustig. Goed idee van Walibi Holland om de zone te verwijderen en Things in de plaats te zetten.

Horrorshow: Madness
Dit jaar gingen we met lage verwachtingen naar het hoofdpodium voor het reuzenrad toe, met de horrorshow van vorig jaar nog in ons achterhoofd. Toen was de show erg kort en karig aangekleed. Gelukkig was het dit jaar anders. Eddie had tijdens zijn show Madness een eigen troon op het podium staan. Vanaf daar keek hij, samen met diverse personages uit Twisted, toe hoe er onder andere met vuur gedanst werd. Twee acteurs trapten af met een vuurdans, gevolgd door een acteur met een gitaar. In plaats van gitaar te gaan spelen, schuurde hij met een soort slijptol over stalen platen op de gitaar maar ook over platen op zijn eigen lichaam. Hierdoor spatten de vonken er letterlijk vanaf. De show werd door Eddie afgesloten met een onthoofding van een assistente van Twisted. Een spektakel dus!

Haunted House: Haunted Holidays
Spookhuis Haunted Holidays werd geopend in 2012 en bevindt zich achter de El Rio Grande. Na een aantal jaren is het nog steeds een leuk spookhuis om te doen. Dit Haunted House heeft als thema de feestdagen, maar dan op gruwelijke wijze. Tijdens het bezoek aan deze Haunted House draagt men 3D-bril om special effects te ervaren. Helaas kan niet iedereen van het 3D-effect genieten omdat bij sommige personen, bijvoorbeeld mensen met een oogaandoening, het 3D-effect niet werkt en dat is jammer. Ook werden sommige mensen misselijk van de 3D-effecten tijdens de route. Het Haunted House loopt wel lekker door en dat is fijn. Onderweg komt men figuren als Sint en Piet tegen. Al met al een mooie Haunted House die mag zeker terugkomen volgend jaar.

Haunted House: Jefferson Manor
Dit Haunted House ging vorig jaar in première op de Halloween Fright Nights. Jefferson Manor is een verlaten landhuis waar geesten de scepter zwaaien. In dit Haunted House zitten behoorlijk wat acteurs verstopt die je de stuipen op het lijf jagen maar toch mist er nog iets. Wij vinden Jefferson Manor eng maar niet over de top zoals The Villa en Psychoshock. Wat er ontbreekt, daar zijn we nog niet helemaal over uit. Jefferson Manor werd vorig jaar aangeprezen als high-tech Haunted House voortgeborduurd op veertien jaar ervaring. Maar wij vonden dat niet terug te zien in het spookhuis. De afwerking was mooi en alles zag er netjes uit maar The Villa blijft toch het klapstuk samen met Psychoshock qua engheid en schrikgehalte. Op naar het volgende spookhuis!

Haunted House: Psychoshock
Psychoshock werd in 2011 geopend voor het Halloween Fright Nights-publiek. Het spookhuis ligt naast de Robin Hood, maar om er te komen moet je eerst een brug over het water oversteken. Bij de ingang wordt je verwelkomt door Professor Mortis. Hij doet in zijn instituut, het Haunted House, onderzoek naar allerhande soorten vormen van angst. Om zijn experiment te laten slagen heeft hij proefpersonen nodig en natuurlijk is het publiek bij uitstek geschikt om als proefpersoon te fungeren. Tijdens de route kom je voornamelijk scenes uit ziekenhuizen en tandartspraktijken tegen. Het ruikt in het spookhuis zelfs naar ziekenhuizen en tandartspraktijken. Wellicht dat dat het effect van angst vergroot. Dit is een supergoede Haunted House als je het ons vraagt.

Haunted House: The Villa
The Villa opende in 2009. Het is een spookhuis waarbij je door allerlei kamers loopt. In elke kamer speelt zich een andere filmscène af. Om van de ene naar de andere kamer te komen, moet je telkens door een deur. Achter deze deuren zitten vaak acteurs die je laten schrikken. Het probleem is: je ziet ze totaal niet aankomen! Je kijkt telkens naar de verkeerde deur en vervolgens staan ze ineens achter je om je te laten schrikken. En juist wanneer je het huis verlaat en denkt dat je alles gehad hebt komt er nog iemand met een kettingzaag je op je donder geven! Deze Haunted House is beslist niet voor watjes en wij vinden The Villa samen met Psychoshock de beste Haunted Houses van de Halloween Fright Nights dit jaar.

Eindoordeel
De Halloween Fright Nights 2015 zijn gelukkig nog maar net begonnen, dus dat betekent dat talloze bezoekers zich komende drie weekend naar hartenlust kunnen griezelen in het park. De Halloween Fright Nights zijn altijd gezellig en het blijkt ieder jaar weer een succesvol evenement te zijn. En dat bleek wel uit de bezoekersaantallen: voor de eerste Fright Night op 10 oktober waren helemaal geen tickets meer beschikbaar. Nog niet eerder raakte een dag zo snel uitverkocht. Wij hebben op 10 oktober in ieder geval al erg genoten van het evenement en we wensen alle bezoekers die de Halloween Fright Nights nog moeten bezoeken heel veel plezier toe in het park!

Over het evenement
Wil je nog meer informatie over het evenement? Bekijk dan de officiële website en houd onze website en YouTube-kanaal komende weken in de gaten voor meer items over de Halloween Fright Nights! Halloween Fright Nights is beter dan ooit en dat is te merken. Tickets zijn nog maar beperkt beschikbaar. Maar let op: tickets zijn alleen online verkrijgbaar! De Horrorshows en Scarezones zijn vrij toegankelijk. Voor de Haunted Houses dienen aparte tickets gekocht te worden. De Halloween Fright Nights 2015 vinden plaats op 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24, 25, 30 en 31 oktober. De laatste dag waarop de Halloween Fright Nights plaatsvinden is 1 november.

3 thoughts on “Premièreavond Walibi Holland Halloween Fright Nights 2015

  1. The villa is geopend in 2009. Wat jullie in jefferson missen zijn herkenningspunten. Zoals psychoshock wel kamers heeft die jullie in het dagelijks leven ook kennen. Zelfde geldt voor the villa en haunted holidays.

    1. Excuus! We hebben The Villa direct aangepast! Ik denk inderdaad dat bij Jefferson meespeelt dat het verder van de eigen belevingswereld staat. Ik ben overigens wel van mening dat Walibi weer eens een huis moet vervangen.

  2. De 3-brillen bij Haunted Holidays zijn dit jaar weggelaten. Dit omdat de meeste brillen na de eerste scare al af werden gedaan en verderop in het house op de grond werden gegooid. Zonde, want het gaf zeker een extra effect voor diegene die de bril wel droegen. Dat doet niet af aan het feit dat er nog steeds ontzettend gave scares worden neergezet en de personages zien er fantastisch uit.

Comments are closed.