Rocky de Bever voor 2e keer in Movie Park Germany

Movie Park Germany logoOp dinsdag 11 augustus is Rocky de Bever voor de tweede keer naar Movie Park Germany geweest. De laatste keer dat wij dit park bezochten was in de zomer van 2013, een park met een lange geschiedenis. Movie Park Germany opende in 1967 onder de naam Kirchhellener Märchenwald. Van 1977 tot en met  1985 heette het park Traumlandpark en van 1986 tot en met 1991 Neue Traumland. Het park droeg de naam Bavaria Filmpark Bottrop van 1992 tot en met 1993. In 1996 werd het Warner Brothers Movie World en was sinds 1999 onderdeel van Premier Parks, wat later Six Flags werd. In 2004 verkocht Six Flags al haar Europese parken en Warner Brothers Movie World werd opgekocht door Star Parks. Vanaf 2005 gaat het park door het leven als Movie Park Germany. Het Spaanse Parques Reunidos nam Movie Park Germany in 2010 over van Star Parks en is vandaag de dag nog steeds de eigenaar.

Aankomst en algemene indruk
Het park zou die dag om 10.00 uur openen. We waren van plan om kwart voor tienen te arriveren maar helaas stond er vanwege de extreme drukt een file richting het park. Hierdoor kwamen we iets over tienen aan bij de kassa’s. Daar wachtte ons wederom een lange rij. Ondanks dat veel mensen tickets via internet hadden aangeschaft bleef het druk bij de kassa’s. Omstreeks half elf waren we uiteindelijk in het park. We hebben een rondje gelopen om het park eens goed te bekijken.

Het is goed te zien dat het park is opgezet en ingericht in dezelfde stijl als Six Flags Holland. In de themagebieden Hollywood Street Set en Streets of New York staan veel klassieke Amerikaanse auto’s ter decoratie. Ook zijn er Hollywood-achtige straten nagebouwd, erg mooi om te zien en het was er ook erg schoon. Ook de andere themazones waren erg netjes en goed onderhouden. Het sfeervolle Santa Monica Pier en de Adventure Lagoon lagen er prachtig bij. Het topstuk van het park vonden wij toch echt Nickland: een heel groot themagebied voor kinderen.

Attractieaanbod
Dit park is een van de beste familieparken die wij tot nu toe bezocht hebben. Het park heeft attracties voor de allerkleinsten maar ook voor durfalls. We gaan de attracties kort bij langs. Wil je meer zien van de attracties? Bekijk dan onze parkvideo hierboven. In Nickland staan veel kinder- en familieattracties zoals botsauto’s, een Vekoma Junior Coaster, rondvaart Ice Age Adventure,  zeer soepele hangende achtbaan van Jimmy Neutron, zweefmolen, Spongebob achtbaanSpongebob Splash Battle, Dora boomstamattractie en een Ninja Turtles rijschool. Ook de rapid river is een aanrader maar deze kan wat ruig zijn voor kleine kinderen. Kortom: in Nickland kun je je prima een halve dag vermaken! In de andere themagebieden staan extremere attracties. Omdat we tijdens ons bezoek een coasterbingo hebben behaald kunnen we over alle achtbanen wat vertellen.

De drie kinderachtbanen: Backyardigans, Ghost Chasers en hangende achtbaan Jimmy Neutron waren geweldig. Vooral over Jimmy Neutron waren wij enthousiast. Deze Vekomabaan is uiterst soepel en zit erg comfortabel. Ook hebben we de andere hangende achtbaan MP Express gedaan. Deze was leuk maar in de bochten wel wat ruw zoals we van hangende Vekoma-achtbanen gewend zijn. Vorige keer toen wij in Movie Park Germany waren, was de houten achtbaan Bandit gesloten. Nu was deze achtbaan open en we zijn er in gegaan maar dat was voor ons ook direct de laatste keer. Deze achtbaan is ontzettend ruw en pijnlijk. Tot slot was er nog de achtbaan in het donker: Van Helsing’s Factory. Deze achtbaan is de nieuwste achtbaan in het park en stamt uit 2011. De achtbaan is mooi aangekleed, heeft een mooi achtergrondverhaal en is erg spannend. Hij is erg soepel en het is onze favoriete achtbaan.

Getest: The Lost Temple
Een attractie die bij ons bezoek in 2013 nog niet in het park te vinden was, is The Lost Temple. Hoog tijd om deze attractie te testen! Vanwege de drukte stond er helaas wel een enorme wachtrij voor de attractie. De attractie gaat over een archeoloog die een bijzondere vonst gedaan heeft. Hij doet een oproep op de bezoekers om hem te helpen bij zijn vondst. Lees hier meer over het achtergrondverhaal. Eenmaal binnengelaten, moesten we met ongeveer 25 ander personen plaatsnemen in een lift die ons 700 meter onder de grond zou brengen. Eenmaal uit de lift moesten we doorlopen naar een andere ruimte. Hierbij passeerden we kristallen die prachtig verlicht waren. Niet veel later stonden we voor de ingang van de tempel, hier spuwde een beeld om de paar minuten vuur. Echt prachtig om te zien en het griezelige effect werd zo opgewekt.

In de tempel kregen we instructies van het personeel.  De personeelsleden waren ware acteurs die goed in hun rol zaten. We kregen de archeoloog nog te spreken via een satellietverbinding maar plots hoorden we rare geluiden op de achtergrond, beefde het plafond en zagen we aan het gezicht van de archeoloog dat hij in moeilijkheden zat. Niet veel later viel de satellietverbinding weg en verscheen er een sneeuwbeeld op de televisie. De personeelsleden droegen ons op om de archeoloog te gaan vinden, hiervoor konden we plaatsnemen in twee expeditiewagentjes. We stapten in en zetten onze 3D-brillen op. De wagentjes reden naar voren de simulator in en toen begon het avontuur. We zoefden langs angstaanjagende dino’s en vonden uiteindelijk de archeoloog. Echt prachtig deze attractie en het was heel bijzonder om in de simulator te zitten en naar een ovaal beeldscherm van 23 meter lang te kijken. Het was net echt.

Shows en entertainment
Het park heeft een aantal shows en ook een parade georganiseerd dit seizoen. De parade hebben wij bekeken samen met een tweetal shows. Vanwege de enorme drukte in het park, het park bleef zelfs een uur langer open dan gepland, hebben wij niet alle shows kunnen bekijken. De eerste show die bekeken is was Break the Rules, een show in het thema van American High School. Liedjes zoals Happy van Pharrel Williams werden opgevoerd met bijbehorende dansjes. Leuke show voor families! Later kon men op het podium van Break the Rules nog op de foto met de Minions. Deze gele wezentjes waren ongekend populair. Verder waren er door het park heen nog diverse meet en greet momenten met bekende characters zoals Ninja Turtles en Spongebob.

De tweede show die we bekeken hebben was de Crazy Cops stuntshow. Wat een geweldige show vol met gave stunts en actie. Bekijk daarom ook zeker bovenstaande video! De show was ook erg komisch. Kinderen waren dolenthousiast toen een motor op een wiel de arena in kwam rijden. Ook de stunt met de vluchtauto op twee wielen was verbluffend. We hebben erg genoten van deze show en we zijn er erg enthousiast over! De parade die wij bekeken hebben is Movie Park on Parade. Hierin liepen Spongebob, Ice Age, Minions, de stuntcrew van Crazy Cops en figuranten van Van Helsing mee. De parade was kort en niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld een Disney-parade maar dat is ook helemaal niet nodig. De parade was leuk om naar te kijken, ook voor kinderen.

Eindoordeel en foto’s
Na ons bezoek in 2013 kwamen we met een bepaalde verwachting terug naar het park dit jaar. We konden bijvoorbeeld de flop van de Van Helsing show moeilijk uit ons hoofd krijgen. Gelukkig zijn onze verwachtingen dit jaar ruimschoots overtroffen. Het park ligt er prachtig bij, de sfeer is beter dan twee jaar geleden, de attracties zijn mooi onderhouden, het personeel is vriendelijk maar het grootste verbeterpunt vonden wij het aanbod in shows en entertainment. Want dat is er toch echt stukken op vooruit gegaan. De Van Helsing show is verdwenen en met de stuntshow Crazy Cops scoort Movie Park Germany in onze ogen bij zowel jong als oud. We komen graag nog een keertje terug in dit park! Het park krijgt van ons een 8!

One thought on “Rocky de Bever voor 2e keer in Movie Park Germany

Comments are closed.