Rocky de Bever in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn 2015 logoHelaas zijn we dit jaar niet toegekomen aan de Zinderende Zomeravonden in Avonturenpark Hellendoorn. Maar de Zinderende Zomeravonden zijn voor ons geen reden om dit gezellige Hellendoornse attractiepark links te laten liggen. We hebben de ergste drukte van 5 en 6 augustus laten passeren, vele Nederlandse attractieparken waren op die data bomvol. Daarom vertrok het team van Rocky de Bever op zaterdag 8 augustus naar Avonturenpark Hellendoorn. En onze tripreport kun je hieronder lezen! 

Aankomst en algemene indruk
We waren iets over tienen aangekomen bij de parkeerplaats, daar krioelde het direct al van de mensen. Bij de entree naar het park stond gelukkig geen lange rij. Veel bezoekers hadden namelijk al toegangskaartjes via internet aangeschaft en uitgeprint bij zich. Hierdoor konden de mensen sneller het park in en ontstond er geen opstopping bij de ingang. Ook viel het ons op dat veel mensen een abonnement hadden aangeschaft. Leuk weetje: als je bij Avonturenpark Hellendoorn een familiepas aanschaft, mogen opa en oma gratis mee naar binnen! Dit was waarschijnlijk ook de reden dat er in het park veel ouderen aanwezig met (klein-)kinderen aanwezig waren. Net na de ingang stond parkmascotte Beer Baba ons al op te wachten. Overigens opvallen dat we de beer de rest van de dag niet weer teruggezien hebben.

Bezoekers konden met de beer op de foto gaan. Uiteraard was dit gewoon gratis. We liepen verder het park in. Het park lag er weer mooi bij, het was direct al gezellig druk. Vorig jaar zeiden we het ook al: Avonturenpark Hellendoorn is een prachtig park. Mooi afgewerkt, verzorgd, netjes, schoon, uitnodigend en knus. Dat zijn de woorden die wij altijd nog goed vinden passen bij Avonturenpark Hellendoorn. Het is een attractiepark met voor iedereen wat wils. We zagen daarom heel veel gezinnen in het park, samen met de grootouders uiteraard. Het park is wel geschikt voor jongere kinderen en niet voor tieners. Er staan namelijk geen grote thrillrides, maar er is wel een prachtig parkgedeelte voor peuters en kleuters.

Attractieaanbod
Voor de allerkleinsten is er Dreumesland. Daar staan kinderattracties zoals een draaimolen, vliegtuigjes, zwanenmolen, klein reuzenrad en een truckersbaan. Het is een waar paradijs voor kinderen, het is er niet te druk en je hoeft niet lang te wachten. Alle attracties zien er stuk voor stuk goed uit en ze zijn mooi onderhouden, met name de draaimolen ziet er prachtig uit. Voor de rest staan er in het park gezinsattracties als een zweefmolen, schommelschip, monorail, oldtimers en een hele grote glijbaan waar je op rieten matjes vanaf kan zoeven. Ook deze attracties zijn in goede staat en boden menig bezoeker plezier. Het zijn niet de modernste attracties maar Avonturenpark Hellendoorn is zuinig op haar attracties en onderhoudt ze goed. Dat zie je direct terug.

Ook is er de achtbaan Donderstenen, een pas vernieuwde rondvaart genaamd The Jungle Monster en een dinosaurusmonorail waarbij je zelf moet trappen. Ouders met wat grotere kinderen zullen waterattracties als de prachtig aangelegde Sungai Kalimantan en de schone Wild Waterval weten te waarderen. Het water in de Wild Waterval ruikt fris en ziet er schoon uit, iets dat je in Nederland helaas weinig tegenkomt in attractieparken. Voor durfals waren er attracties als de achtbaan Tornado, ondergrondse achtbaan Rioolrat, een Topspin en een Enterprise. Leuk om te zien dat Avonturenpark Hellendoorn de trein van de Tornado van een nieuw likje verf heeft voorzien. De trein is nu weer helder rood met zilver. Je ziet echt niet dat de trein al 25 jaar oud is!

Shows en Entertainment
Dit jaar heeft Avonturenpark Hellendoorn nieuwe shows die in het park draaien. Zo hebben Kareltje en Jasmijn een nieuwe show in het Gouden Theater. Kareltje en Jasmijn zijn beste vrienden. Kareltje is een vrolijke kok die gek is op taarten. Jasmijn is eigenaresse van Hotel 999 en heel stoer en sterk! In de show ‘Kareltje en de geheime verjaardag’ is kok Kareltje jarig maar Jasmijn lijkt dit echter vergeten te zijn. Leuke show voor kinderen. Vanwege het zomerseizoen hebben Kareltje en Jasmijn op diverse plekken in het park opgetreden met liedjes. Ze stonden bijvoorbeeld tegenover Bella’s Smackbar en bij het grote restaurant Eethuis de Berghoeve. Ze zongen liedjes met de kinderen en gaven prijzen weg.

Ook was er een zeeleeuwenshow te zien in het park op de locatie waar in 2014 de Clown City Stuntshow te zien was. Na dertien jaar afwezigheid keren de zeeleeuwen terug naar Avonturenpark Hellendoorn in de show ‘het diamanten hart’. De show gaat over een duur juweel dat door boeven gestolen wordt. De showtijden waren om 12.00 en om 15.00 uur. Helaas hebben wij beide shows vanwege de drukte niet kunnen bekijken. Een half uur voor dat de shows van start gingen stond er al een enorme rij voor het theater. Helaas hebben we daarom geen review over de zeeleeuwenshow kunnen schrijven.

Eindoordeel en foto´s
Na een dagje vertoefd te hebben in het attractiepark kunnen we wederom zeggen dat wij ons vermaakt hebben. Avonturenpark Hellendoorn is wel echt een park voor gezinnen waarvan de kinderen niet ouder zijn dan een jaar of vijftien. We hebben tijdens ons bezoek ook voornamelijk gezinnen gezien, stelletjes zonder kinderen hebben we nauwelijks gespot. Wel leuk om te zien dat er steeds meer opa’s en oma’s Avonturenpark Hellendoorn ook weten te vinden. Echte thrillrides en grote achtbanen zijn hier niet aanwezig maar dat hoeft van ons ook niet, het is er simpelweg gewoon niet het park voor. De sfeer is gemoedelijk en rustig en dus niet geschikt om de thrillseekers onder ons te pleasen. Het park zag er echter wel goed en netjes uit en mede daarom geven wij het park nog steeds een 7,5. Op Zoover krijgt Avonturenpark Hellendoorn een 7,8.