629 kinderen doen recordpoging in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn 2015 logoVandaag is er met behulp van 629 schoolkinderen en bekende Nederlander Dries Roelvink een recordpoging gedaan in Avonturenpark Hellendoorn. Gedurende een uur lang werd er een afstand van 159021 bij elkaar gegleden in het Aquaventura waterslide park. maar het bleef niet bij de recordpoging, er werd ook geld ingezameld voor het goede doel. Met de recordpoging hebben de kinderen en Dries Roelvink in totaal € 2.742,20 ingezameld voor het goede doel van Stichting Helder Water.

Vanochtend om 11:30 uur gaf Dries Roelvink het startsein voor de recordpoging glijbaanmeters glijden in het Aquaventura slidepark. Gehuld in een gele zwemshort maakte Roelvink de eerste meters en werd hij algauw gevolgd door de 629 schoolkinderen. Burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven en wethouder Anja van den Dolder, notarissen van deze recordpoging, hebben vastgesteld dat de kinderen in een uur tijd in totaal 159.021 meters hebben gegleden, een record dat bij Guinness World Records wordt ingediend. Tot nu toe bestond er nog geen wereldrecord voor glijden op de glijbaan.

Met de recordpoging hebben de kinderen ook € 2.742,20 ingezameld voor Tjommie Foundation, een waterproject in Zuid-Afrika dat door Stichting Helder Water wordt gesteund. 100% van het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar het project waarmee watervoorzieningen worden aangelegd in de townships van Zuid-Afrika. Want iedere druppel telt en dat weet Avonturenpark Hellendoorn als geen ander. Voor het slidepark, dat met 11 glijbanen het grootste outdoor waterpark van Nederland is, is veel schoon water nodig. En om geen water te verspillen wordt gebruik gemaakt van een duurzame installatie die het water continu filtert en reinigt. Dit resulteert in een miniem waterverbruik.