Prinsessen stellen kasteel voor in Plopsaland de Panne

Plopsaland de Panne logoIn oktober 2014 kondigde Plopsaland de Panne, in navolging van de enorme populariteit van de Studio 100-reeks Prinsessia, de bouw van een Prinsessia-kasteel aan. Nu, ruim een halfjaar later, zijn de bouwwerkzaamheden al volop aan de gang. De funderingen werden gelegd en ook de enorme stalen constructie is in opbouw. ‘De bouwwerkzaamheden zijn vlot van start gegaan.‘ beaamt Luc Van der Biest, directeur van het investeringsteam van Plopsa. ‘Net zoals alle andere zones en attracties in de Plopsa-parken wordt ook het Prinsessia-kasteel op-en-top gethematiseerd. Zelfs het stalen geraamte is roze!‘ lacht hij.

De kostprijs van de nieuwe zone bedraagt 2,5 miljoen euro. ‘Het zijn dan ook erg ingrijpende veranderingen.‘ legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group uit. Het kasteel komt te staan waar zich vroeger een deel van de immense vijver bevond. De elf jaar oude attractie koffiekopjes worden hierbij ook grondig verbouwd. Waar nu enkel nog een onoverdekte attractie staat, moet in het najaar van 2015 een compleet prinsessenkasteel staan. De koffiekopjes worden door de bouw van het kasteel overdekt en zal omgetoverd worden tot de balzaal. ‘In het kasteel valt veel te beleven en te ontdekken. Naast de betoverende balzaal, bevat het kasteel ook een restaurant met een totaalcapaciteit van 250 personen en een prinsessenwinkel. Ook de bovenste verdieping wordt heel bijzonder. Hier kunnen bezoekers de drie prinsessenkamers komen bezichtigen. Deze zullen identiek zijn aan de kamers uit de televisieserie.

Het Prinsessia-kasteel past binnen de grote investeringen die Plopsa presenteert ter ere van het jubileumjaar van Plopsaland De Panne. Na de opening van het allereerste waterpark Plopsaqua en de hernieuwde Samson & Gert Kermiszone, vormt het kasteel de derde grote nieuwigheid van 2015. De fans van Prinsessia kunnen nog het hele weekend terecht in Plopsaland De Panne om te genieten van een spectaculaire liveshow. Samen met de Ghost Rockers, treedt Prinsessia tot en met zondag 17 mei dagelijks op in het Plopsa Theater tijdens de Ketnet Fandagen. Daarnaast is ook de KetnetBand nog het hele weekend dagelijks te bewonderen bij de Kiosk op het Dorpsplein en is er een elke dag een Meet&Greet met de helden van ROX. Zie hieronder het programma:

13:00 uur Show met Prinsessia & Ghost Rockers (Plopsa Theater)
14:15 uur Show met Prinsessia & Ghost Rockers (Plopsa Theater)
13:30 tot en met 15:00 uur Meet&Greet met Rick, Olivia en Xavier van ROX (aan de ROX-Flyer)
16:30 uur Plopsa Parade met ROX, Prinsessia en Ghost Rockers
17:00 uur Optreden KetnetBand (Kiosk Dorpsplein)