Six Flags Great Adventure opent El Diablo

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_De Six Flags keten heeft de uitbreidingen voor de parken in 2015 bekendgemaakt, dit gebeurde in augustus 2014Six Flags over GeorgiaGreat AdventureDiscovery Kingdom en Six Flags Amercia krijgen allemaal dezelfde soort attractie. Een achtbaan die rondjes rijdt in twee verschillende richtingen in een 180 graden looping. Hierdoor worden de bezoekers 360 graden in de rondte geslingerd. Op 14 en 15 mei heeft Six Flags Great Adventure de attractie geopend voor seizoenspashouders en andere genodigden. Op 16 mei gaat de attractie open voor het publiek. 

In eerste instantie zou de attractie de naam Looping Dragon gaan dragen, hierbij hoorde een Aziatisch thema. De coaster zou in het Golden Kingdom gedeelte komen te staan. Opvallend genoeg hebben het management van het park de naam en het thema veranderd. De looping coaster krijgt nu een duivelser tintje en zal de naam El Diablo gaan dragen. De reden voor deze verandering heeft volgens parkmanager John Fitzgerald te maken met de historie van de staat Jersey. In folklore verhalen zou een duivelse verschijning een belangrijke rol spelen. Dit gaf de doorslag voor de naamsverandering.

De gigantische rode El Diablo looping coaster krijgt ook een nieuwe locatie. Hij komt vlakbij de achtbaan El Toro te staan, in het Mexicaanse themagedeelte van het park vlakbij Plaza del Carnaval. Het parkmanagement onthulde daarnaast het officiële logo van de attractie. ‘El Diablo is de perfecte toevoeging voor Plaza del Carnaval want het trekt zowel de thrillseekers als het totale gezin aan. Attracties als El Toro en Tango hebben ook deze doelgroep. Deze groepen kunnen hier goed terecht en kunnen een bezoekje aan dit parkgedeelte combineren met een hapje en een drankje.’ aldus Fitzgerald. De coaster moet in het voorjaar van 2015 openen.