Nieuwe attractie Bobbejaanland opent in mei

Bobbejaanland_logoHet Belgische attractiepark Bobbejaanland opent deze maand haar nieuwe attractie Forbidden Caves. De aankondiging werd al in september 2014 gedaan maar binnenkort mag de attractie eindelijk open op 14 mei. Stiekem hoopten fans op een darkride of snelle achtbaan aangezien het park weinig snelle coasters heeft maar helaas het wordt iets anders. De nieuwe attractie wordt een kopie van de onlangs geopende Lost Temple in Movie Park Germany. Alleen Bobbejaanland koos voor een andere fabrikant namelijk Holovis uit Engeland.

Bobbejaanland opent ook een immerverse tunnel met 3D-projectie. Het is een megasimulator waarin bezoekers zittend in een bewegend karretje naar een 3D-film kijken die om hen heen wordt geprojecteerd. Ter voorbeeld: op het ovale beeldscherm in Movie Park, een beeldscherm van 23 meter lang, worden speciale ‘made in Hollywood’ effecten geprojecteerd. Deze effecten moeten de expeditie voor de bezoeker zo echt mogelijk maken. Het verhaal van de attractie in Movie Park gaat over dinosaurussen maar die van Bobbejaanland krijgt een ander thema, in de trend van jungle en ontdekkingsreizen. Zie hieronder de gehele storytelling die Bobbejaanland ontwikkeld heeft.

In de attractie maakt men kennis met de avonturier Jasper Dubois. Jaspers zoektocht naar de buitengewone kristallen houdt hem al enkele jaren bezig, maar hij was niet de eerste die het mysterie probeerde te ontrafelen. Zijn opa Jean-Pierre heeft ook een poging ondernomen. Ook hij was gefascineerd door de mythe van The Forbidden Caves. De verdwenen beschaving, de geheimzinnige kristallen, de grotten, het stond vast: hij zou de kristallen vinden. Waarop opa Jean-Pierre koers zette naar Khyonesia om er uiteindelijk enkele maanden te blijven. Zijn eerste aanwijzing was een stenen tablet dat hij diep in de jungle had ontdekt. Er waren vreemde tekens in gegraveerd. Jean-Pierre bestudeerde het gesteente wekenlang en was er in geslaagd de code te ontcijferen. Het ging om een tekst in een nog onbekende taal die bevestigde wat hij had gehoopt: de kristallen bestaan!

Met de steun van Koning Morowath, de leider van Khyonesia en zijn persoonlijke vriend, zette Jean-Pierre zijn zoektocht naar de kristallen verder. De stenen tablet vermelde een ondoordringbare holte, een natuurlijke kluis, diep onder de grond. Die zou de kristallen herbergen. Hij groef een netwerk van tunnels en gangen op de locatie in het regenwoud waarvan hij vermoedde dat de kristallen er diep onder de grond zaten. Maar dan ineens, bijna uit het niets, kondigden Jean-Pierre en Koning Morowath het einde van de opgravingen aan. De site werd gesloten. Het was de enige keer dat Jean-Pierre zijn zoektocht staakte zonder effectief te vinden waar hij naar op zoek was. In de attractie komt men er tijdens een jeepsafari door de jungle achter dat de grotten en mijnschachten worden bewaakt door exotische monsters.