Eerste testrit Baron 1898 heeft plaatsgevonden

Baron 1898 logoDe Efteling heeft na maanden van hard werk een prachtige achtbaan overeind staan: Baron 1898. De eerste trein is afgelopen week gearriveerd en vandaag heeft de eerste testrit plaatsgevonden. Op een filmpje van een fan is te zien hoe de grote wielen bovenaan de lifthill draaien en hoe het treintje naar boven toe glijdt, om vervolgens loodrecht naar beneden te suizen en in een inversie te duikelen.

De trein stond rond kwart voor acht vanavond op de lifthill. Iets voor half negen sjeesde het naar beneden. Zo’n tien minuten later draaide hij zijn tweede rondje al. Er wordt nu nog getest met een treintje, trein nummer twee en drie komen later deze maand aan in de Efteling. De treintjes zijn donker zeeblauw en passen helemaal bij de kleur van de baan en de supports. Opvallend is wel hoe snel de grote wielen bovenaan de lifthill aan het draaien zijn. Ze gaan, in vergelijking met het naar boven rollende karretje, wel wat aan de snelle kant maar wellicht wordt dit nog bijgesteld. Het is in ieder geval wel een mooi effect, het lijkt net als vroeger in de echte mijnen toen er wat naar boven werd getakeld.

One thought on “Eerste testrit Baron 1898 heeft plaatsgevonden

Comments are closed.