Europa’s snelste en hoogste achtbaan

PortAventura 20 jaar logoIn 2014 kondigde PortAventura, een Spaans attractiepark nabij Salou, aan dat het in samenwerking met Ferrari een speciaal pretpark rondom het automerk gaat bouwen. In Ferrari Land komen een hele hoop attracties te staan, waaronder Europa’s hoogste en snelste achtbaan. Eerst was het nog even spannend of deze achtbaan daadwerkelijk de hoogste en snelste van Europa zou worden, maar het blijkt nu dat die belofte wordt waargemaakt. De achtbaan lijkt behoorlijk op de Kingda Ka die in Six Flags Great Adventure staat.

112 meter hoog en 180 km per uur
Men wordt in deze 112 meter hoge achtbaan in vijf seconden gelanceerd van nul naar 180 km per uur. Ook komt er een groot vijfsterren Ferrari Hotel met 250 kamers en een spectaculair zwembad nabij Ferrari Land te staan. De nu nog naamloze coaster wordt de op drie na snelste ter wereld. Voor de bouw schakelt PortAventura de Zwitserse firma Intamin in. Intamin heeft de snelste achtbaan ter wereld, Formula Rossa in Ferrari World Abu Dhabi, ook gebouwd. Opvallend is dat het Spaanse park nu ook al de twee snelste achtbanen van Europa in huis heeft: Furius Baco die 135 kilometer per uur gaat, en Shambhala die 134 kilometer per uur gaat.

Wat is er verder te doen
Er komen in het park ook restaurants, winkels en racesimluatoren waarin men kan autoracen. Het wordt dus echt een state-of-the-art attractiepark. ‘We hebben diverse verzoeken gehad voor een vergelijkbaar Ferrari-park. En na een grondige selectie hebben we gekozen voor PortAventura. Het nieuwe Ferrari Land zal zowel Formule 1-fans als families aanspreken.’ vertelt Ferrari-directeur Andrea Perrone. Naast de achtbaan gaat Ferrari Land onder andere twee vrijevaltorens, simulatoren en een racebaantje bouwen naast het nu al bestaande attractiepark PortAventura.

Overige funfacts
Luis Hérault, de nieuwe directeur van PortAventura, verklaarde aan de pers dat de bouw van Ferrari Land begonnen is op 7 mei 2015. Hij vertelde er wel bij dat de verwachte openingsdatum pas eind 2016 of begin 2017 zal zijn. Dit nieuwe partnerschap tussen Ferrari en PortAventura zal het resort naar verwachting meer dan 500.000 extra bezoekers per jaar opleveren.  In 2016 of 2017 moet het 75.000 m2grote Ferrari Land dan openen voor het publiek. Het zal het enige Ferrari Land in Europa worden. Toch is het niet het eerste attractiepark met de merknaam Ferrari dat opent, in Abu Dhabi bevindt zich namelijkFerrari World waar nu nog ‘s werelds snelste achtbaan de Formula Rossa staat.