Cedar Point klaar voor nieuw seizoen

Cedar PointZaterdag 9 mei is het zo ver: dan opent het Amerikaanse attractiepark Cedar Point uit de staat Ohio de deuren weer voor het publiek. Het park heeft afgelopen wintermaanden hard naar deze dag toegewerkt. Zo werd er onder meer een hotel grondig gerenoveerd en is een bestaande achtbaan omgetoverd tot een geheel nieuwe beleving.

Rougarou
Op 2 september 2014 had het park officieel aangekondigd dat de bijna twintig jaar oude stand-up coaster Mantis van Bolliger & Mabillard in 2014 de laatste rondjes zou rijden. Vanaf het voorjaar van 2015 zal de achtbaan met andere naam door het leven gaan: Rougarou. Dat maakte Cedar Point 18 september 2014 bekend. De track is hetzelfde gebleven maar de treintjes niet. Hiervoor heeft Cedar Point floorless B&M treintjes besteld. De naam van de achtbaan is afgeleid uit het Frans. Rougarou is een soort weerwolfachtige die voorkomt in Franse folklore. Om de opening van de nieuwe achtbaan wat meer schwung te geven besloot het park om een online veiling te openen waarbij men kon bieden op de eerste ritjes Rougarou. De opbrengsten gaan naar een goed doel. De winnaars van de veiling mogen al op vrijdagavond 8 mei plaatsnemen in de achtbaan. De eerste 10.000 bezoekers van Rougarou op 9 mei krijgen een speciale penning overhandigd.

Hotel Breakers
Het hotel van het Amerikaanse attractiepark Cedar Point, gelegen in de staat Ohio, opent begin volgende maand na een grondige vernieuwing. Hotel Breakers opende in 1905 en is nu een van de oudste en grootste hotels in de staat Ohio. Het hotel heeft een forse renovatie ondergaan. Hotel Breakers is begin 1900 geopend. Toen arriveerden de gasten nog per boot of trein bij het hotel. Tegenwoordig ziet het hotel er heel anders uit. Want in twee jaar tijd zijn alle hotelkamers gemoderniseerd. De entree is verbouwd, de kamers zijn opnieuw ingericht met onder andere nieuwe televisies en bedden. Daarnaast hebben de gasten gratis toegang tot WiFi.

Ook heeft koffieketen Starbucks een plekje gekregen in de bar van het hotel. Het hotel bezit nu 511 kamers, tegenover 650 een jaar geleden. De nieuwe kamers, een derde daarvan suites, hebben allen nieuwe meubelen, sanitair, vloerbekleding en linnen gekregen. Zelfs de deuren en ramen zijn nieuw. Maar de oude tijden worden niet vergeten. In de kamers hangen namelijk historische parkfoto’s van Cedar Point. ‘We willen onze gasten een complete vakantie ervaring aanbieden en Hotel Breakers zal daarbij zeker helpen. Het is vernieuwd en ligt dichtbij het park.’ zo vertelt Jason McClure van Cedar Point. Hotel Breakers werd sinds de opening door veel beroemde personen bezocht waaronder  de Amerikaanse presidenten Roosevelt en Eisenhower.

Overige nieuwigheden
Het park heeft een nieuwe snoepwinke, genaamd Sweet Spot. Hier worden onder andere fudge en karamelappels verkocht. Ook Rougarou is voorzien van een eettentje: Rouga-food. Hier worden voornamelijk ijsjes verkocht. Daarnaast heeft het restaurant Quaker Steak & Lube een prijs gewonnen voor beste kippenvleugels van het land. Ook is het assortiment sauzen uitgebreid: men kan nu kiezen uit maar liefst 25 sauzen bij hun stukje vlees. Grotere groepen die willen blijven eten kunnen voortaan terecht in het vernieuwde Lakeside Pavillion waar ze een prachtig uitzicht hebben over Lake Erie. Als klap op de vuurpijl is er vanaf nu een grote Coca Cola Truck te vinden in het park. Hier kunnen gasten hun eigen drankje samenstellen: ze hebben de keuze uit meer dan 100 combinaties.